Stjernens «null sex»-spøk gikk rett hjem hos landslagsledelsen

God stemning før lagkonkurransen lørdag.

Anders Fannemel, Daniel André Tande, Andreas Stjernen og Johann André Forfang er tatt ut til lørdagens lagkonkurranse i VM.

Alle de norske ble topp tolv i storbakkerennet torsdag. Andreas Stjernen var bare 0,6 poeng bak bronsen. Anders Fannemel fulgte på femteplass, mens Daniel-André Tande og Johann André Forfang henholdsvis ble nummer 10 og 12.

– Vi har et lag som er en reell utfordrer til gull. Det er mye bedre forutsetninger enn vi gikk inn i VM med, sa sportssjef Claes Brede Bråthen.

Før VM var ikke hoppgutta levnet det helt store håp om å ta mange medaljer, men etter torsdagens renn i stor bakke ser det plutselig mye lysere ut for de norske hopperne.

– Det er veldig fint at vi kan utvikle oss og forbedre oss i løpet av et mesterskap. Jeg fikk spørsmål om hva vi har gjort for å få til dette, men vi har ikke gjort noe annerledes. Vi har bare jobbet med det samme. Det er veldig bra at vi har et lag som kan kjempe om gull i siste konkurranse, forklarte landslagstrener Alexander Stöckl, som ennå ikke har bestemt seg for hvilken rekkefølge de norske skal ut i.

Norge står hittil uten medalje i mesterskapet, uten at de norske hopperne lar seg stresse av det.

– Jeg tror ingen er veldig stresset. Vi vet at med den hoppingen vi viste så er vi mer enn gode nok. Da gjelder det bare å fortsette der og prøve på det samme, sa Tande.

Andreas Stjernen var 0,6 poeng fra sin første VM-medalje torsdag, men sier han ikke har hatt problemer med nattesøvnen av den grunn.

– Jeg sovnet ganske fort i går jeg, så jeg har ikke drømt om 0,6... tror jeg. Jeg har drømt om null..., sa Stjernen.

Spøken gikk rett hjem om landslagstrener Stöckl og sportssjef Bråthen, som begge fikk store problemer med masken.

Torsdagens beste nordmann forteller han er klar for nye tak igjen lørdag.

– Det var selvsagt litt surt i går, men når man tenker seg om så var det en veldig bra konkurranse. Det er bedre å bli fire enn fem, seks, sju og videre. Man får ta med seg det og kjøre på igjen på lørdag, forklarer Stjernen.