Fryktelige scener rystet spansk fotball – Torres ble liggende livløs på banen

Fernando Torres ble liggende bevisstløs på gressteppet og fraktet av banen i all hast på båre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Torres kom natt til fredag med en uttalelse fra sykesengen via sin Twitter-konto. Han melder om at han har sluppet fra hendelsen uten alvorlige skader:

– Takk for alle som har brydd seg om meg og sendt meg støttende meldinger. Det har bare vært et skremmeskudd. Jeg håper å være tilbake på banen veldig snart!

Fryktet det verste

Fotballsupportere verden over fryktet en alvorlig skade da Atlético Madrid-spissen Fernando Torres ble liggende bevisstløs etter en hodeduell mot Deportivo-spilleren Álex Bergantiños i torsdagens oppgjør i La Liga.

Hendelsen skjedde rundt fem minutter før slutt.

Klubblege Carlos Lariño sa til spanske journalister etter kampslutt at Fernando Torres var bevisstløs et par minutter.

– Torres var bevisstløs i rundt et par minutter, men han pustet hele tiden. Det var skremmende, men det gikk bra, sa han.

Se hendelsen i Sportsnyhetene øverst!

Twitter opplyser Atletico Madrid sent torsdag kveld at Torres har pådratt seg en hodeskade og får behandling på sykehus.

– Torres har pådratt seg en hodeskade. Han ble fraktet i all hast til sykehus for å gjennomgå flere undersøkelser. Han vil bli på sykehus over natten for observasjon, skriver klubben i en pressemelding.

Litt senere fulgte den spanske klubben opp med følgende melding:

– Takk for alle støttende meldinger til Fernando Torres. Tilstanden er stabil, og han er ved bevissthet. Han vil tilbringe natten på sykehus og gjennomgå flere tester fredag.

Klubben skrev senere at Torres ikke hadde pådratt seg brudd i kraniet.

– Torres har tatt CT av kraniet og nakke. Ingen bruddskader, opplyser Atletico Madrid på sin spanske Twitter-konto.

– Flere spillere gråt etter episoden
Torres, som har en fortid i blant annet Liverpool og Chelsea, fikk umiddelbart behandling av medisinsk personell på gressteppet.

Rundt ham løp lagkamerater og motspillerne og holdt seg til ansiktet i fortvilelse. Flere spillere gråt etter duellen.

TV-produsenten valgte å ikke vise reprisen av episoden der Torres skadet seg.

Luis: – Det var en ekkel ting å se
Det var en ekkel ting å se og noe vi ikke er vant til. Vi ble redde, derfor var nyhetene vi mottok etter kampen gode, sa Atletico Madrids Filipe Luis etter kampen, og siktet til at Torres fikk igjen bevisstheten og ligger til observarsjon på sykehus.

– Det viktigste for oss nå er at Fernando er ok og tilstanden har stabilisert seg. Han betyr mye for klubben og for laget. Torres er en av de beste personene jeg kjenner, la Luis til, ifølge AS.

– Men det var vanskelig å spille videre etter en slik skade. Jeg ble selv stygt skadet for sju år siden. Det viktigste for Torres nå er å bli friskmeldt så fort som mulig, konstaterte han.

Fraktet til sykehus
Etter å ha fått behandling på banen ble Torres i all hast fraktet av banen og videre til sykehus.

En person i støtteapparat viste tommelen opp i det Torres ble fraktet av banen, noe som var et tegn på gode nyheter.

– Fernando Torres på vei til sykehus i ambulanse. Ingen nyheter om han er ved bevissthet eller ikke. Kom igjen, Fernando, skrev Viasats La Liga-ekspert Petter Veland på Twitter, før han fulgte opp med følgende gladmelding:

– Cadena Cope rapporterer at Fernando Torres etter forholdende har det BRA. Fernando Torres er ved bevissthet, puster selv og er våken.

– Han blir værende under observasjon på sykehuset i A Coruña. Takk til høyere makter for rask håndtering av situasjonen av spillere/leger, skriver Veland videre.

Florin Andone sendte Deportivo i ledelsen mot Atletico Madrid etter 13 minutters spill. Antoine Griezmann utlignet til 1-1 etter et praktskudd i det 68. minutt.