SVARTE: Arsene Wenger, her på en pressekonferanse på Camp Nou i 2016, svarte torsdag på ryktene om han er aktuell for Barcelona.
SVARTE: Arsene Wenger, her på en pressekonferanse på Camp Nou i 2016, svarte torsdag på ryktene om han er aktuell for Barcelona. Foto: Reuters Staff

Wenger om Barca-ryktene: – Jeg har hatt muligheten til å forlate Arsenal flere ganger

Arsene Wenger blir nevnt som en mulig kandidat til å overta Barcelona i sommer. Torsdag svarte franskmannen på ryktene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Luis Enrique bekreftet tidligere denne uken at han gir seg i Barcelona ved sesongslutt.

Det tok ikke lang tid før ryktene om hvem som blir Luis Enriques erstatter begynte å florere i internasjonale medier.

Jorge Sampaoli (Sevilla), Ernesto Valverde (Athletic Bilbao) og Mauricio Pochettino (Tottenham) blir nevnt som de heteste kandidatene, mens Arsenals manager Arsene Wenger ble som en mulig «outsider» til jobben.

– Jeg kunne forlatt Arsenal flere ganger
Wengers kontrakt med Arsenal går som kjent ut etter sesongen, og franskmannen har foreløpig ikke forlenget avtalen.

På torsdagens pressekonferanse i London svarte Wenger på Barcelona-ryktene. Han gjorde det klinkende klart at han overhodet ikke er interessert i å overta som ny trener på Camp Nou til sommeren.

– Jeg har vært her i 20 år og har ved flere anledninger hatt muligheten til å forlate Arsenal. Derfor tror jeg ikke at jeg trenger å overbevise dere at jeg alltid har foretrukket å bli værende i Arsenal, sa Wenger på pressekonferansen.

Engelske aviser meldte forrige uke at Wenger skal ha blitt tilbudt en toårskontrakt med en ikke navngitt klubb i Chinese Super League som ville sikret ham totalt 622 millioner kroner i lønn rett inn på konto.

– Jeg har ikke endret mening siden sist
Wenger gjentok at det aldri han aldri har tenkt på å forlate Arsenal.

– Jeg har ikke endret mening om hva jeg vil og meningen min er fremdeles den samme. Jeg ser ikke etter jobber i andre klubber og jeg er ikke ute etter andre folks jobber, slo han fast.

Franskmannen la ikke skjul på at han har mer å gi som trener.

– Jeg er fokusert på det jeg må gjøre for å utvikle meg videre og forsøke å forbedre meg selv. Jeg har alltid prøvd å se på hva jeg kan gjøre bedre for å ta ytterligere skritt. Det er det jeg forsøker på, sa han til pressen.

67-åringen fikk selvsagt igjen spørsmål om sin fremtid i Arsenal, og hvorfor han ikke har forlenget kontrakten sin med London-klubben.

– Jeg må se på hva som er den rette avgjørelsen for meg og for klubben. Klubben står fritt til å ta sin avgjørelse om de ønsker det. Det vil jeg i så fall respektere, mente han.

– Tilbudt to nye år på Emirates
For øyeblikket tjener Wenger 83 millioner kroner i årslønn på Emirates. Kontrakten går ut ved sesongslutt, men han skal allerede ha blitt tilbudt en ny toårskontrakt med Arsenal med de samme lønnsbetingelsene.

– Jeg foretrekker å bli i Arsenal. Jeg tror jeg har vist (alle) det. Men jeg er voksen nok til å analysere situasjonen, sa Wenger på en pressekonferanse for to uker siden.

– Jeg har ikke kommet dit at jeg ønsker å gi meg som manager, sier franskmannen, som tidligere denne sesongen ga uttrykk for at han uansett kommer til å fortsette med fotballen neste sesong, hos Arsenal eller andre steder.

Det meste tyder altså på at Wenger fortsetter som manager i Arsenal. London-klubben skal imidlertid ha foretatt seg diskret forespørsler til andre managere om Wenger skulle bestemme seg for å forlate Emirates.

Navn som Thomas Tuchel og Max Allegri er blant de navnene som er blitt nevnt som mulige etterfølgere for Wenger.