RØRT: Marit Bjørgen var i NRKs VM-kveld da hun fikk se Therese Johaugs hilsen.
RØRT: Marit Bjørgen var i NRKs VM-kveld da hun fikk se Therese Johaugs hilsen. Foto: NTB scanpix

Bjørgen rørt til tårer av Johaug-hilsen: – Jeg savner dere veldig

Marit Bjørgen tydelig preget da hun så hilsenen fra den utestengte venninnen.

Da de norske stafettjentene besøkte NRKs studio i VM-kveld etter torsdagens medaljeseremoni, fikk de servert en videohilsen fra Therese Johaug.

– Savner dere veldig
– Hei jenter. Gratulerer så mye med stafettgullet i dag. Jeg skulle så veldig gjerne ønske at jeg kunne vært med dere i Lahti, men jeg heier så godt jeg kan hjemmefra med det norske flagget, sier Johaug med flagget i hånden.

– Dere har hatt et fantastisk mesterskap så langt. Jeg er utrolig stolt av det dere har prestert, og så vil jeg ønske dere lykke til på den siste distansen lørdag. Jeg krysser fingrene hjemmefra, og jeg savner dere veldig, fortsetter Johaug.

– Vet hvor tøft hun har hatt det
Johaugs hilsen gikk tydelig inn på Bjørgen. Veteranen med tre gull hittil i Lahti-VM hadde tårer i øyekroken etter den dopingutestengte lagvenninnens hilsen.

– Det har vært en tøff høst, men vi har klart å stå sammen og hatt fokus på de riktige tingene. Vi har vært der for hverandre og vi har klart å sette fokus på det sportslige, og ikke minst det å være i form og levere her. Vi har klart det, sier Bjørgen til NRK.

Etter å ha vunnet 15 km med skibytte uttalte Bjørgen at hun hadde Johaug i tankene, og at hun delte medaljen med henne.

Det fikk hun sterk kritikk for, men for Bjørgen er ikke overrasket over at den kom.

– Det var jo som forventet, jeg var forberedt på det. I mitt hode hadde jeg med meg Therese som en god venninne og lagkamerat. Jeg hadde ikke saken i tankene. Hun har hatt dette som et mål siden i fjor vår hun også, og har jobbet knallhardt. Så ble det ikke sånn. Jeg vet hvor tøft hun har det, som sitter hjemme og ser sine lagvenninner gjøre det så bra, sier Bjørgen.

På torsdagens stafett hadde langrennsjentene også vrakede Ingvild Flugstad Østberg i tankene.

– Det er tøft for hele laget å se at en lagvenninne er lei seg. Men det er mange følelser. Maiken er glad for at hun fikk lov til å gå for første gang. Det er en del av toppidretten, sa Bjørgen etter stafetten.