Bjørgen: – Tøft for hele laget at en lagvenninne er lei seg

Maiken Caspersen Falla sier det tok tid før hun klarte å glede seg over stafettplassen.

Ingvild Flugstad Østberg følte seg helt tom da hun fikk beskjed om at hun var vraket til VM-stafetten.

Hun beskrev vrakingen som det verste slaget i idrettskarrieren hennes.

Fra utøverhotellet kunne Østberg se at det norske stafettlaget knuste all motstand. 26-åringen, som ennå ikke har gått stafett for Norge i mesterskap, har i lang tid drømt om å gå sammen med tre andre lagvenninner i mesterskapssammenheng.

Derfor tok hun vrakingen ekstra tungt. Nå vil Marit Bjørgen gjøre alt i sin makt for å støtte Østberg.

– For oss gjelder det å backe opp Ingvild nå. Det er ikke så lenge siden hun fikk beskjeden. Hun har jobbet godt med seg selv, men det tar tid før skuffelsen går over. Det glapp for Ingvild denne gangen, og det er klart det er tøft å motta den beskjeden, sier Bjørgen.

– En del av toppidretten
Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk seg definitivt inn på stafettlaget med tirsdagens bronse på 10 km. Den siste plassen sto mellom Maiken Caspersen Falla og Østberg. Det ble en kjempenedtur for Østberg, men en tilsvarende opptur for Falla.

– Det er tøft for hele laget å se at en lagvenninne er lei seg. Men det er mange følelser. Maiken er glad for at hun fikk lov til å gå for første gang. Det er en del av toppidretten, sier Bjørgen, som avkrefter at hun har stemmerett når laget skal tas ut.

– Nei, jeg ønsker å være nøytral, sier hun.

Falla tok sitt tredje VM-gull i Lahti. Før start fikk hun noen lure tips av Østberg.

– Ingvild ga meg en klem. Jeg fikk litt tips. Hun har gått mange 1. etapper. Det sier litt om hvor fin idrettsutøver og god venninne hun er, sier Falla.

– Hadde håpet Ingvild skulle lykkes
Sprint-spesialisten avslører at hun mottok beskjeden om stafett-plassen med blandete følelser.

– Vi visste at plassene ville stå mellom meg og Astrid. Astrid fikk plass da hun presterte. Ingvild hadde ikke vist form, så det var utrolig vanskelig å vite hvem som skulle gå. Det er synd at man måtte vrake Ingvild, som har hatt en ekstremt bra sesong. Samtidig var det godt for meg at jeg får gå. Det var en vanskelig situasjon. Det tok en stund før jeg klarte å glede meg over at jeg skulle gå, for jeg hadde håpet at Ingvild også skulle lykkes i dette mesterskapet, sier hun.

Trener Roar Hjelmeset håper Østberg kan bruke vrakingen til noe positivt.

– Jeg håper at Ingvild nullstiller seg. Ingvild Flugstad Østberg er en sta person. Vi får håpe hun klarer å legge dette bak seg. Jeg håper hun kan prestere litt bedre enn hun har gjort, sier han.