Toppscorerduell på White Hart Lane: – Han har fått ufortjent mye pepper

TV 2s ekspert lar seg imponere over spydspissen til begge søndagens aktører i tidligkampen i Premier League.

Se de vakreste målene fra forrige Premier League-runde i vinduet øverst!

Søndag er det duket for vaskeekte toppscorerduell på White Hart Lane i Nord-London.

To av de tre som forut for Premier League-runden toppet scoringsstatistikken skal opp imot hverandre, og både Harry Kane og Romelu Lukaku får skryt av TV 2s ekspert.

Har du dem på ditt lag? Spill Fantasy Premier League

– Det jeg liker med de to er at de fremstår som «ærlige» spillere, som jeg kaller det. Det er ikke noen nonsens, primadonnanykker og jåleri. Det er hardt arbeid, «smartness» og to spillere som fremstår som hardtarbeidende og som opptatt av å gjøre sitt beste hele veien. Uten at jeg har snakket med noen av dem, har jeg veldig sansen for begge spillertypene og personligheten som de fremviser. Tolket utad ser det ut som hel ved, sier Petter Myhre.

Se Premier League på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

– Han har fått ufortjent mye pepper
TV 2s Premier League-ekspert har latt seg begeistre av begge de to målgarantistene, men spesielt Lukaku får ekstra skryt for det han har levert denne sesongen.

– Han klarer å levere for et lag som er litt dårligere enn de andre topplagene. Han har fått ufortjent mye pepper. Det har vært pekt på ham i perioder der Everton har gjort det dårlig, og det har vært misnøye blant deler av fansen som sier at han har vært lat, men det er spillestilen hans. Så jeg er ekstra imponert over psyken hans, sier Myhre.

Slik skaffer du deg tilgang til Premier League!

Dette er det mest imponerende ved Kane
Også Kane får skryt, når han for tredje gang på rad ser ut til å være i rute til å runde 20 Premier League-scoringer. For der Lukaku var barnestjerne og på alles lepper allerede som 15-åring, er det hardt arbeid som har tatt den lokale Tottenham-gutten Kane til stjernehimmelen.

– Det jeg er mest imponert over er det genuine ønsket han har om å spille fotball. Etter gjennombruddsesongen hans fikk jeg spørsmål om jeg trodde det ville vedvare, og da svarte jeg «ja» først og fremst på grunn av én ting. Etter sesongslutt spurte han om å få være med på U21-EM, og da tenkte jeg at han viste at han er genuint interessert i å bli bedre.

– I stedet for å tenke at du har scoret så mye i Premier League og spilt foran titusenvis hver uke at du ikke gidder å reise til et U21-sluttspill, der alt er i mindre målestokk, viste han den genuine gleden han har ved fotballen. Det er det som gjør at han fortsetter å levere og levere. Jeg tror han bruker hver eneste trening og hver eneste dag til å jobbe knallhardt og til å bli enda bedre, sier Myhre.

Les også: Ble tidenes tredje yngste europacupmålscorer (2009)
Les også: Supertalentet «alle» vil ha (2009)
Les også: Supertalent (16) fikk Belgia-debuten (2010)

Tidligere storscorer: – Kane vil bli bedre enn forrige sesong
Forrige sesong ledet det knallharde treningsarbeidet til at Kane ble toppscorer i hele Premier League, med totalt 25 ligascoringer. Tidligere Spurs-spiss Les Ferdinand tror den nåværende Tottenham-angriperen har en ambisjon om å gjøre det enda bedre inneværende sesong.

– Kane vil se til det faktum at han scoret 25 forrige sesong, og han vil alltid strekke seg litt høyere. Det vil oppmuntre ham til å gå etter noe mer og til å slå det han maktet forrige sesong. Han scorer alle former for mål, fra utenfor og innenfor 16-meteren og på headinger, sa han til Premier Leagues eget TV-show etter Kanes hat-trick mot Stoke forrige helg.

– Størst overraskelse om Lukaku blir toppscorer
TV 2-ekspert Myhre mener det er vanskelig å spekulere i hvem av de nåværende toppscorerkandidatene som vil stå igjen på toppen av listen til slutt. Både Alexis Sanchez, Diego Costa, Zlatan Ibrahimovic og kanskje en Sergio Agüero inspirert av onsdagens cupsuksess, vil garantert ha et ord med i laget.

– Hvem som blir toppscorer til slutt er ekstremt vanskelig å si, men begge disse to har i utgangspunktet like stor sjanse som de andre oppi der. Jeg tipper det blir ekstra vanskelig for Lukaku, siden han spiller på det svakeste laget av dem, og det vil også være den største overraskelsen om det er han som blir toppscorer til slutt. Men alle disse var nevnt da dette ble snakket om også før sesongen, sier Myhre.

Les også: Zlatan med ny rekord i Premier League: – Han kan fort bli toppscorer

– Ganske stor sannsynlighet for at vi snakker om en av dem etter kampen
TV 2-eksperten, som selv skal være til stede på stadion som ekspertkommentator ved siden av Øyvind Alsaker, ser uansett frem til oppgjøret. Han spår at enten Harry Kane eller Romelu Lukaku fort kan bli tungen på den berømte vekstskålen på White Hart Lane.

– En av dem kan bli helt avgjørende, og det er ganske stor sannsynlighet for at vi snakker om en av dem etter kampen. Begge de to er så gode målscorere, noe de har vært i flere sesonger, og de har nylig vist at de er i scoringsform. De skal score mål, og begge er inne i en god periode, sier Myhre.

Se Tottenham-Everton søndag 14.30 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!