ETTERFORSKES: Rafael Veloso (innfelt) etterforskes for kampfiksing i hjemlandet.
ETTERFORSKES: Rafael Veloso (innfelt) etterforskes for kampfiksing i hjemlandet.

Norsk 3. divisjonsklubb tester portugisisk keeper mistenkt for kampfiksing

Rafael Veloso er utestengt fra portugisisk fotball mistenkt for kampfiksing, nå skal han trene med Valdres FK.

Den tidligere Primeira Liga-keeperen Rafael Veloso (25) er invitert på prøvespill i Regionsliga-klubben Valdres FK (nivå fire i Norge etter serieomleggelsen, journ.anm.).

Etter å ha blitt kontaktet av en agent i Portugal, fant Valdres-trener Atle Johannessen portugiseren så interessant at han inviterte ham på prøvespill i Norge. Der ankom Veloso i onsdag, før han skal delta på sin første trening med klubben torsdag.

– Jeg la ut en melding på et sosialt nettverk om at vi har behov for keeper. Da ramlet det inn over 250 henvendelser. Der dukket navnet til Veloso opp og vi gjorde en bakgrunnsjekk av ham, sier Johannessen.

Veloso kommer til Oppland fra portugisisk fotball etter å ha blitt fristilt av eliteserielaget Belenenses, en klubb han stort sett har blitt lånt ut fra siden han først signerte i 2013.

Den potensielle overgangen har vakt oppsikt i sosiale medier, både på grunn av navnet i seg selv, men også etter at det kom frem at Veloso er utestengt fra portugisisk fotball etter å ha blitt arrestert i fjor, mistenkt for kampfiksing.

Sisteskansen var forrige sesong utleid til nivå to-klubben Oriental, hvor han sammen med flere kolleger etterforskes for ha vært delaktig i å spille på avtalt resultat i en rekke oppgjør. Det skriver Portugal Resident på sine nettsider.

– Vi fant ut at han er en meget habil keeper og at han etterforskes, men ikke er dømt for noe hjemme i Portugal, forteller Johannessen.

Valdres' trener understreker at den tidligere Belenenses-keeperen ennå ikke har signert, men avslører at klubben er fristet til å hente ham på permanent basis.

– Han har ikke signert, men han er på prøvespill hos oss, så får vi se om vi får signert ham. Han er ikke utestengt fra all europeisk fotball, men fra de to øverste divisjonene i Portugal, sier Johannessen.

Kontaktperson i Valdres FK Philip Stensæter forteller TV 2 at klubben har kontaktet NFF, som har godkjent spill i Norge for 25-åringen.

– Vi fant ut av saken han er siktet for og da tok vi kontakt med NFF. De fortalte oss at de ikke hindrer spill i Norge så lenge FIFA ikke gjør noe, så inntil videre er det ikke noe problemer der, forteller Stensæter.

Johannessen mener det er uproblematisk å invitere keeperen på prøvespill i Norge, men er klar på at om han skulle bli dømt, så vil situasjonen se annerledes ut.

– Vi ønsker ikke å slå beina under en ung mann som har lyst til å utøve yrket sitt. Vi sitter ikke på noen dømmende makt. Om han blir dømt så må han selvfølgelig ta konsekvensene av det, og da blir han naturligvis ikke med oss videre, sier Valdres-treneren.

Valdres FK er en relativt hardtsatsende klubb med flere spillere på proffkontrakter. Forrige sesong møtte Valdres Sogndal i 1. runde i NM, hvor det ble 1-5-tap for opplendingene.