PÅ LISTEN: Disse nevnes som potensielle nye trenere for Barcelona.
PÅ LISTEN: Disse nevnes som potensielle nye trenere for Barcelona.

Disse kan erstatte Luis Enrique i Barcelona

Luis Enrique gir seg som trener i Barcelona ved sesongslutt. Anerkjent ekspert ramser opp mulige erstattere for treneren på Camp Nou.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at Barcelona smadret Sporting Gijón 6-1 onsdag bekreftet trener Luis Enrique at han gir seg etter sesongen.

– Jeg vil gjerne takke klubben for tilliten. Det har vært tre uforglemmelige år, sa han etter kampen.

Mannen som har tatt opp arven etter Pep Guardiola som Barcelona-trener blir hyllet av den nåværende Manchester City-manageren.

– Jeg har to reaksjoner. Den første er som Barcelona-fan, for det er klubben i mitt hjerte, og jeg er veldig trist nå. Vi kommer til å savne vår perfekte trener, hans personlighet og karakter. Under ham har Barcelona spilt utrolig fotball med utrolige spillere, sier han ifølge NTB.

Guardiola, som er tidenes mestvinnende Barcelona-manager, mener det er få trenere der ute som holder Luis Enriques nivå.

– Det andre er at om han selv har valgt dette så forstår jeg ham fullstendig og ønsker ham lykke til. Som Barcelona-fan er det likevel trist, for få trenere i verden er bedre enn Luis Enrique, mener Guardiola.

At Barcelona-treneren gir seg kom ikke som en overraskelse for Sky Sports' anerkjente La Liga-ekspert Guillem Balague.

Han sa for flere uker siden at Luis Enrique ville gi seg ved sesongslutt.

Balague hevder samtidig å ha kjennskap til at Barcelonas klubbpresident Josep Maria Bartomeu i lang tid har satt opp en liste over potensielle etterfølgere for Enrique.

– Fakta er at Barcelona allerede har en liste med kandidater som inkluderer Jorge Sampaoli og Ernesto Valverde, sier han til Sky Sports News.

– Guardiola vil ikke tilbake
Gamletrener Pep Guardiola og Tottenhams Mauricio Pochettino er blant de andre kandidatene som skal stå på Barcelona-direktørens liste.

Guillem Balague tror ingen av dem ender opp på Camp Nou.

– Aldri i livet om Pep Guardiola vil vende tilbake. Mauricio Pochettino har flere beundrere i Barcelona-ledelsen, men det vil være vanskelig for Barcelona å hente den tidligere Espanyol-kapteinen, slår han fast.

På ryktebørsen har også Ronald Koemans navn blitt nevnt. Han har som kjent en fortid som spiller i Barcelona og skal være den største favoritten blant spanske sportsjournalister.

– Ronald Koeman er en favoritt blant enkelte spanske journalister, men Barcelona-ledelsen tviler på om han er god nok til å bli klubbens nye trener, mener La Liga-eksperten.

– De to heteste kandidatene
Derfor står han igjen med det han mener er de to heteste kandidatene.

– Sampaoli er for meg favoritten, men Valverde står også høyt på ønskelisten. Det eneste som er sikkert er at tiden vil vise hvem som blir ny sjef for Barcelona, konkluderer han.

Liverpools manager Jürgen Klopp, PSG-trener Unai Emery, tidligere Ajax-trener Frank De Boer og Arsenals manager Arsene Wenger er blant andre kandidater som er blitt nevnt i tabloidene som mulig ny Barcelona-trener.

Ifølge Balague og internasjonale medier er disse noen av kandidatene som kan erstatte Luis Enrique:

  • Jorge Sampaoli (Sevilla)
  • Ernesto Valverde (Athletic Bilbao)
  • Mauricio Pochettino (Tottenham)
  • Ronald Koeman (Everton)
  • Jürgen Klopp (Liverpool)
  • Unai Emery (PSG)
  • Arsene Wenger (Arsenal)
  • Frank De Boer