Bare uavgjort for Norge i Algarve Cup

Tross en pangstart med scoring etter tre minutter måtte Norge nøye seg med 1-1 mot Island i sin første kamp i Algarve Cup fotball.

Ada Hegerberg knallet ballen i mål da kampen så vidt hadde kommet i gang, men Island utnyttet passivt forsvarsspill til å utligne bare fem minutter senere. Tross solid norsk overtak, særlig i annen omgang, ble det ikke flere mål.

– Det syntes at vi har vært borte fra hverandre en stund. Spillet var ikke 100 prosent, iallfall ikke i førte omgang. Jeg så en klar forbedring etter pause. Da tok vi oss inn i rommene vi har snakket om, og det siste kvarteret skapte vi et hardt trykk, sa landslagssjef Martin Sjögren til NTB.

Han fikk seier i sine to første kamper som Norges landslagssjef, mot Sverige og England i januar. Han så sitt lag slite før pause mot et islandsk lag som vekslet mellom høyt og lavt press.

Ledermålet kom på et fint oppspill fra venstreback Elise Thorsnes, som Lisa-Marie Utland dempet til Hegerberg. Direkteskuddet gikk mellom beina på en overrumplet keeper.

Noen minutter senere ble Thorsnes vendt av i eget felt, og kaptein Marit Mjelde var på etterskudd i duellen foran mål. Vålerenga-spiller Gunhildur Yrsa Jonsdottir satte inn 1-1-målet.

For ivrig
Senere sto Norge godt defensivt og dominerte banespillet. Etter hvert kom også sjansene, men det kunne vært flere.

– Vi hadde muligheter til å avgjøre, og det burde vi gjort mot det laget, men Island er tøffe fysisk og gjorde det vanskelig for oss. Vi var litt for hissige på å gå framover. Vi kunne vært mer tålmodige og fått med oss flere spillere, men det kan vi ta med oss og jobbe mer med, sa Ada Hegerberg til NTB.

– Vi har hatt mye fokus på det offensive til nå, men vi så i dag at vi blant annet kan forbedre duellspillet.

Sjögren har lagt stor vekt på det offensive i sin tid med laget så langt.

Utvikling
– Turneringen handler om å utvikle spillet, og vi er ute etter et litt bredere angrepsspill. Det hakket litt i første omgang, men jeg så en klar forbedring i annen omgang, sa han.

Siste kvarter burde Norge omsatt et massivt press i et vinnermål, men kom ikke nærmere enn da Kristine Minde ble spilt gjennom og skjøt rett utenfor.

Norge møter Spania fredag og Japan mandag. På grunn av det tette kampprogrammet lover Sjögren en helt ny startellever fredag.

– Det er veldig mange kamper på kort tid, og det er grunnen til at vi gjorde bare ett bytte i dag. Vi vil spre belastningen, og det blir 11 andre spillere fra start fredag, sa han.

Caroline Graham Hansen, som kom inn onsdag, vil få mer spilletid mot Spania.

(©NTB)