STORSEIER: Luis Enrique ledet Barca til 6-1-seier mot Sporting Gijón onsdag. Deretter avslørte han at han trekker seg etter sesongen.
STORSEIER: Luis Enrique ledet Barca til 6-1-seier mot Sporting Gijón onsdag. Deretter avslørte han at han trekker seg etter sesongen. Foto: Lluis Gene

Barcelona-treneren gir seg etter sesongen

Dette blir Luis Enriques siste sesong som Barca-trener.

Barcelonas smadret Sporting Gijón 6-1 onsdag, men seieren havnet helt i skyggen etter kampen.

Da bekreftet nemlig trener Luis Enrique at han gir seg etter sesongen.

– Jeg vil gjerne takke klubben for tilliten. Det har vært tre uforglemmelige år, sier han.

Før han lot resten av verden få vite det, fikk spillerne beskjed.

– Først fortalte han laget om sin beslutning. Vi ønsker å avslutte sesongen suksessfullt og nyte det som gjenstår, sier Ivan Rakitic.

– Har vært en stor trener
Treneren ledet Barcelona til ligatittelen i 2014/15- og 2015/16-sesongen. Barcelona har også vunnet Copa del Rey begge sesongene, samt Mesterligaen i 2014/15-sesongen.

Mesterliga-triumf skal holde hardt denne sesongen, Barcelona må slå tilbake etter et 0-4-tap borte mot PSG for å gå videre.

Klubben er imidlertid klar for Copa del Rey-finale mot Alavés 27. mai, og kjemper med Real Madrid om La Liga-tittelen.

– Luis Enrique har sikret oss stor suksess, og han kan fremdeles skaffe oss mer. Spillerne er motivert til å gjøre det, sier Barca-president Josep Maria Bartomeu

– Vi aksepterer hans beslutning. Han har vært en stor trener. Nå er det tid for å avslutte på en best mulig måte, fortsetter Bartomeu.

– Pochettino er beundret
Sky Sports La Liga-ekspert Guillem Balague sa for flere uker siden at Luis Enrique ville gi seg som Barcelona-trener ved sesongslutt.

Ifølge eksperten har Barcelona-ledelsen bestemt seg for å se mot London i jakten på erstattere.

– Jeg har forstått det slik at Mauricio Pochettino er beundret av ledelsen i Barcelona. Han har en stor avgjørelse han må ta til sommeren, sa Guillem Balague forrige måned, og la til:

– Pochettino ønsker at Spurs skal ta ytterligere steg og fortsette utviklingen. Om han klarer det, så tror jeg at han vil bli værende. Men for direktørene i Barcelona har han vært på ønskelisten i lang tid, mente han.

At Pochettino er ønsket på Camp Nou overrasket ikke akkurat eksperten.

– Jeg er ikke overrasket over at Barcelona vil ha Pochettino, til tross for linken til Espanyol vil gjøre en overgang til Barcelona vanskelig. Pochettino har kvaliteten, spillestilen og fotballfilosofien som skal til for å lykkes i Barcelona, poengterer han.

Koeman koblet
Evertons manager Ronald Koeman har også blitt koblet til Barcelona på ryktebørsen. Balague tviler på at nederlenderen vender tilbake på Camp Nou som manager.

– Ronald Koeman har selv sagt at han ikke har blitt oppringt av Barcelona foreløpig. Han gjør en god jobb i Everton og har blitt nevnt i sammenheng med Barcelona tidligere. Jeg tviler imidlertid på at han blir Barcelona-trener til sommeren. Barcelona må avgjøre hvilke spillestil de vil ha i praksis før de avgjør hvem som skal bli den neste treneren, påpeker han.

Balague understreket at Barcelona-ledelsen har flere kandidater på listen over potensielle erstattere for Enrique.

– Derfor har styret satt en liste over potensielle kandidater som kan erstatte Luis Enrique. Ingen i media har fått tilgang til denne listen, så akkurat nå er det umulig å si hvem som blir den neste treneren for Barcelona, oppsummerte Balague.