Derfor skaper Zlatans fotballsko forundring

Zlatan Ibrahimovic går glipp av flere titalls millioner kroner i året.

Sjekker du de største fotballstjernenes profiler på sosiale medier dukker det til stadighet opp bilder av spillernes favorittsko – selvsagt levert av en utvalgt produsent.

Stjerner som Neymar, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi og Paul Pogba – for å nevne noen – kan alle plusse på flere titalls millioner kroner på sine allerede overfylte bankkontoer for å spille med et bestemt merke fotballsko.

Se hvordan Zlatan avgjorde ligacupfinalen mot Southampton øverst!

Men det gjelder ikke for Premier Leagues kanskje største stjerne for øyeblikket, Manchester Uniteds toppscorer Zlatan Ibrahimovic.

Spiller med forskjellige merker
Ibrahimovic har scoret 26 mål totalt hittil denne sesongen og svenskens fotballsko har kanskje blitt avbildet mer enn noen andre stjerner i Premier League denne sesongen.

Oppmerksomme supportere har nok imidlertid lagt merke til at 35-åringen har spilt med forskjellige merker på sine fotballsko.

Zlatan spilte blant annet med fotballsko fra Nike mot Southampton 19. august, men da han avgjorde ligacupfinalen mot samme klubb søndag med to fulltreffere spilte veteranspissen med fotballsko av merket Adidas.

Ifølge den engelske avisen The Sun samarbeidet Zlatan Ibrahimovic i 16 år med Nike, og spilte med fotballsko levert av den amerikanske sportsleverandørprodusenten både i Juventus, Inter, Barcelona, AC Milan og Paris Saint-Germain.

– En bisarr situasjon
Men forhandlinger om en ny avtale brøt sammen før jul, og derfor står Zlatan Ibrahimovic fritt til å spille med det merket han selv liker best.

Manchester United-stjernen skal være en av de eneste stjernene i de store europeiske ligaen som for øyeblikket ikke har en sponsoravtale med en fotballskoleverandør.

– Det er en bisarr situasjon for enhver fotballspiller å være i – men ikke minst med tanke på at Zlatan Ibrahimovic kanskje er den mest kommersielt attraktive spilleren i Premier League for øyeblikket, poengterer en kilde til The Sun.

Til sammenligning har Ibrahimovics unge lagkamerat Marcus Rashford en femårig sponsoravtale med Nike som har en totalramme på over 25 millioner kroner.

Men med sin lønn på 2,8 millioner kroner i uken bryr trolig Zlatan Ibrahimovic seg noe om at han ikke har en skoavtale. Skoprodusenten Nike på sin side angrer nok likevel på at de ikke forlenget med supersvensken.

For med sine 26 mål hittil denne sesongen nevnes Zlatan Ibrahimovic allerede som en av favorittene til å stikke av med den prestisjetunge utmerkelsen PFA Player of the Year ved sesongslutt.