PÅ CAPITOL HILL: Michael Phelps forteller om sine opplevelser. Han mistenker at han aldri har konkurrert i et rent startfelt.
PÅ CAPITOL HILL: Michael Phelps forteller om sine opplevelser. Han mistenker at han aldri har konkurrert i et rent startfelt. Foto: Susan Walsh

Tidenes olympier tror han har møtt dopere i alle startfelt

– Noe må gjøres, og det må gjøres nå, sier Michael Phelps.

Ingen har flere OL-gull enn Michael Phelps (31), og etter å ha overbevist i Rio står han med 23 gullmedaljer.

– Noe må gjøres
Nå går han i bresjen for å bekjempe doping. Under en høring i representantenes hus ba han om å få styrket kampen mot doping.

– Jeg tror ikke jeg har stilt opp i en internasjonal konkurranse og resten av feltet har vært rent. Jeg tror ikke det. Jeg har aldri følt det. Internasjonalt mener jeg noe må gjøres, og det må gjøres nå, sier han ifølge Mirror.

Phelphs hevder han alltid har vært mistenksom til konkurrenter.

– Gjennom karrieren min har jeg tenkt at noen utøvere jukses, og i noen tilfeller ble mistankene bekreftet. Med all testingen jeg og andre har vært gjennom, er det vanskelig for meg å forstå dette, sier 31-åringen.

– Irriterende
Derfor har han heller ingen problemer, når dopingjegerne banker på grytidlig om morgenen for å sjekke ham. Han hevder selv at han ble testet 13 ganger før Rio-OL.

– For oss er det noen ganger irriterende å bli vekket klokken seks om morgenen, men vet du hva? Jeg vil gjøre det for å være sikker på at konkurransen er rettferdig. Jeg skulle ønske at jeg kunne si det om alle andre i verden, sier Phelps.

Phelps selv har vært involvert i en skandale som involverte forbudte substanser. I 2009 ble han avbildet mens han røykte marijuana. Han ble utstengt i tre måneder av USA Swimming.