MÅ PUNGE UT: Spansk avis hevder Heerenveen må punge ut om Ødegaard ikke får spilletid.
MÅ PUNGE UT: Spansk avis hevder Heerenveen må punge ut om Ødegaard ikke får spilletid. Foto: Nesvold, Jon Olav

Hevder Heerenveen må betale gigantregning hvis Ødegaard ikke spiller

– Jeg kan ikke skjønne at Heerenveen kan ha gått med på en slik avtale, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen om påstandene i spanske medier.

Heerenveen må betale dyrt hvis Ødegaard ikke spiller, hevder den spanske avisen El Confidencial.

For ifølge avisen må den nederlandske klubben betale Real Madrid 40.000 euro, eller rundt 354.000 norske kroner, for hver kamp Martin Ødegaard ikke spiller for klubben.

Real Madrid skal ha lagt inn klausulen i låneavtalen med Heerenveen for å forsikre seg om at Ødegaard får spille kamper, skriver El Confidencial.

– Høres veldig spesielt ut
TV 2-ekspert Jesper Mathisen, som følger karrieren til Martin Ødegaard tett, er forundret over at Real Madrid skal ha sikret seg en slik klausul.

– Det høres veldig spesielt ut. Nå kjenner ikke jeg inngående til avtaler som inngås mellom de største klubbene i Europa, men et slik «straffegebyr» høres veldig rart ut, sier Mathisen til TV 2 Sporten.

Før han slår fast:

– Hvis dette stemmer så skjønner jeg ikke at Heerenveen har gått med på en slik avtale. Både Martin Ødegaard og klubbene må jo være opptatt av han skal prestere godt nok til å spille, og ikke at det skal være slik at Heerenveen ikke har råd til å ikke bruke ham, poengterer Mathisen.

– Da må de velge mellom to onder
Mathisen undrer seg over hva som skjer hvis Martin Ødegaard spiller en rekke svake kamper for Heerenveen, og ikke lenger fortjener en plass i startoppstillingen.

– Da må Heerenveen velge mellom to onder. Enten må klubben velge å plassere ham på benken og punge ut masse penger, eller så må de bruke Ødegaard selv om han ikke er god nok for laget, konstaterer Mathisen.

– Men jeg håper jo selvsagt at Martin Ødegaard får spille og bevise at han er god nok, uavhengig av dette «straffegebyret» som det snakkes om i spanske aviser, påpeker han.

– Trodde han skulle være mer dominerende
Nordmannen gikk på lån til Heerenveen i januar og skal etter planen spille i nederlandsk fotball i 18 måneder. Jesper Mathisen er ikke blitt nevneverdig imponert over det Ødegaard har prestert i nederlandsk fotball hittil.

– Jeg trodde nok at Martin Ødegaard skulle være enda mer dominerende. Det er første gang han spiller regelmessig i en større liga enn den norske. Samtidig så trenger han tid til å tilpasse seg fotballen som spilles og sine nye lagkamerater. Det er litt tidlig å felle en dom, men foreløpig så har Ødegaard kun vist glimtvis hva som bor i ham. Han har vært for ustabil, oppsummerer Mathisen.

Eksperten er ikke i tvil om at Ødegaard likevel har en stor karriere foran seg.

– Jeg er fremdeles sikker på at Martin Ødegaard vil bli en stor spiller i europeisk fotball og for Norges landslag. Det er Ødegaard Norge kommer til å bygge landslaget rundt i fremtiden, spår Jesper Mathisen.