STARTNUMMER SEXY-SEKS: Niklas Dyrhaug skjønte tidlig at han kunne kjempe om medaljer på dagens 15-kilometer.
STARTNUMMER SEXY-SEKS: Niklas Dyrhaug skjønte tidlig at han kunne kjempe om medaljer på dagens 15-kilometer. Foto: Matthias Schrader

– Rangerer bronsemedaljen høyere enn å bli kåret til Norges mest sexy

Niklas Dyrhaug var «sykt motivert» for å vise alle at han hadde noe i et VM å gjøre.

Niklas Dyrhaug var svært skuffet over å bli vraket fra laget til 30 km med skibytte da det ble tatt ut i begynnelsen av februar.

– Det føles ufattelig tungt og urettferdig, sa en ærlig Dyrhaug den gang.

Kanskje var det den nedturen som tente Dyrhaug før dagens 15-kilometer. 29-åringen fra Tydal gikk som en rakett, og knep bronsen foran nesen på russiske Aleksandr Bessmertnykh etter en sterk avslutning.

– Jeg har vært så sykt motivert for å vise alle at jeg har noe i et VM å gjøre, sier han.

Dyrhaug var med på laget som tok stafettgull i Falun. Bortsett fra det har ikke Dyrhaug andre mesterskapsmedaljer. Utenfor skisporet er Dyrhaugs største bedrift en «gullmedalje» i kåringen av Norges mest sexy mann 2015. Dyrhaug flirer når han blir bedt om å sammenligne bronsemedaljen med sexy-kåringen.

– Jeg rangerer denne bronsemedaljen høyere personlig. Det var artig å bli kåret til Norges mest sexy mann, men dette er stort for meg personlig, smiler Dyrhaug.

Slet med hofteskade
Det har vært en tung sesong for Dyrhaug. Den høyre hoften har plaget ham helt siden han falt på rulleski i oktober, men Dyrhaug har holdt skaden skjult.

– Denne sesongen har vært tung siden jeg ble skadet i høst. Jeg har ikke villet si så mye om det, egentlig. Den plaget meg i tre måneder, sier han.

Dyrhaug forteller at det har vært en lang vei frem til den individuelle VMN-medaljen med mange opp- og nedturer.

– Jeg hadde et gjennombrudd i 2011/12-sesongen. Jeg kom inn på landslaget, men fikk mycoplasma-virus. Jeg var ute i ett og et halvt år. De to-tre siste årene har jeg vært stabilt med i toppen, sier han.

– Gikk en kule varmt
Og onsdag tok han steget opp på seierspallen da det gjaldt som mest. Dyrhaug skjønte tidlig at han kjempet om medaljer.

– Allerede etter én og en halv kilometer var jeg med og kjempet helt i toppen. Jeg fikk høre at jeg lå på 2. plass. Da jeg fikk sekunderingene midtveis og hørte at jeg lå likt med Bessmertnykh, gikk det en kule varmt for meg. Da hadde jeg noen krefter som lå langt nede i kjelleren, sier han.

– Hva betyr bronsen for deg?

– Den betyr veldig mye. Det er noe man har drømt om siden man er liten. Når jeg attpåtil gjør det på en 15-kilometer enkeltstart, som jeg har slitt med, betyr det mye for meg personlig.