FLUGSTAD ØSTBERG VRAKET: Fra v. Marit Bjørgen, Ingvild Flugstad Østberg , Maiken Caspersen Falla, Heidi Weng. Østberg er den som ikke får gå torsdagens stafett. Astrid Uhrenholdt Jacobsen er ikke på bildet, men skal gå den tredje etappen.
FLUGSTAD ØSTBERG VRAKET: Fra v. Marit Bjørgen, Ingvild Flugstad Østberg , Maiken Caspersen Falla, Heidi Weng. Østberg er den som ikke får gå torsdagens stafett. Astrid Uhrenholdt Jacobsen er ikke på bildet, men skal gå den tredje etappen. Foto: Pedersen, Terje

Flugstad Østberg vraket fra stafettlaget

– Det er selvfølgelig svært kjedelig for henne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lahti/Bergen (TV 2): Ingvild Flugstad Østberg er vraket fra det norske laget i torsdagens VM-stafett.

Maiken Caspersen Falla har fått tillit etter sine gull på sprinten og lagsprinten, og hun skal gå den første etappen.

– Lei meg på Ingvilds vegne
På den andre går Heidi Weng, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen går den tredje og Marit Bjørgen ankeretappen.

– Det er disse fire vi mener er i best form akkurat nå. Første reserve er Ingvild Flugstad Østberg, og det er selvfølgelig svært kjedelig for henne, sier landslagstrener Roar Hjelmeset.

– Hun er per i dag den neste beste løperen i verdenscupen sammenlagt. Hun har prestert fantastisk i hele år. Jeg er utrolig lei meg på Ingvilds vegne, det hadde hun på en måte fortjent, men vi må legge følelsene til side og så har vi de fire nevnte damene som vi har mest tro på at skal gå fortest i morgen, fortsetter han.

– Kommer sterkere tilbake
Landslagstreneren innrømmer at Flugstad Østberg tok det tungt.

– Ingvild Flugstad Østberg er en skiløper som kommer tilbake. Jeg er veldig sikker på at hun kommer sterkere tilbake. Allerede neste år kan det fort være at hun går en stafettetappe i Peyonchang. Selvsagt var det noe hun tok litt tungt, men hun kommer sterke tilbake, sier han.

Hjelmeset begrunner rekkefølgen på etappene slik:

– Vi føler at Maiken er en løper som kan gå en bra førsteetappe, og at hun kan få henge med inn der. Så er det Heidi som ofte går godt, hun har gått flere andreetapper i år. Astrid gikk veldig bra i går. Når hun er i form, føler vi at hun går omtrent like fort i klassisk og skøyting, kanskje enda litt fortere i skøyting historisk sett, og derfor fikk hun den tredje. Den siste etappen var det ikke noe diskusjon på.