Strevde med angst og depresjoner : – Føler meg uovervinnelig!

Caroline Graham Hansen har slitt med angst og depresjoner etter flere alvorlige skader. Nå er Norges stjernespiller endelig tilbake på landslagssamling.

Se Island-Norge TV 2 Sumo og TV 2 Sportskanalen onsdag 19.30!

Algarve (TV 2 Sporten):

Når Norge møter Island i første kamp i Algarve Cup i kveld, er det med en av sine nøkkelspillere tilbake på banen.

Caroline Graham Hansen har slitt med flere alvorlige skader de siste årene, og i slutten av oktober pådro hun seg et brudd i leggen.

Nå er hun restituert og koste seg på lagets første trenings på den portugisiske solkysten.

– Det er deilig å være tilbake. Første trening med laget var en lykkefølelse jeg ikke kan beskrive. En følese av at man er uovervinnelig, at ingen kan komme nær deg. Det er den samme følelsen jeg hadde på mitt beste, sier hun til TV 2 Sporten.

Les også: To norske nominert til årets lag i verden

– Skrek av redsel og angst
Det var da fotballtalentet var på sitt beste hun fikk den største nedturen. I april i fjor hadde hun vært tilbake fra sin alvorlige kneskade i fire måneder da hun midt i en scoringssjanse for klubblaget Wolfsburg gikk ned for telling og ble liggende og skrike på gressteppet.

– Jeg får totalt blackout. Jeg husker ingenting av det. Det går helt i svart. De skrikene er redsel og angst. En angst for det som eventuelt kommer. Du ser hele neste år gå fyken, forklarer hun.

– Kun vonde minner fra skadeoppholdet
Brudd i kneet betød resten av sesongen på sidelinja. Det var da angsten dukket opp, motivasjonen forsvant og fotballtalentet presset seg gjennom trening.

– Det var tøft, det ble et mørkt halvt år. Jeg har bare vonde minner fra det skadeoppholdet. Jeg drev med alibitrening. Det vil si at jeg egentlig bare trente for å være sikker på at i tilfelle jeg fikk lyst til å spille fotball igjen, så hadde jeg i hvert fall gjort jobben, forklarer stjernespilleren.

Les også: Nytt skademareritt for Graham Hansen

Drømmer om EM-gull
Graham Hansen gikk glipp av både cupfinale og Mesterliga-finale med Wolfsburg, men heldigvis kom lysten og motivasjonen tilbake. Selv ikke et brudd i leggen i oktober satte 22-åringen ut av spill.

Etter flere smeller er landslagsstjernen trygg på at EM blir en fulltreffer.

– Har du et bilde av hvordan sommeren blir?

– Jeg vet ikke om jeg skal si det. Drømmen er jo at vi som lag står der og har spilt finale og har vunnet. Jeg tror og håper at det kommer til å bli et annet type skrik da. Et jubelbrøl! sier hun.

PS! Norge spiller åpningskampen i EM, mot vertsnasjonen Nederland, 16. juli. De møter også Danmark og Belgia i gruppespillet.

Les også: Svenske blir ny landslagssjef