«Tutta»: – Jeg er nødt til å begynne å vinne igjen

Suzann «Tutta» Pettersen har funnet tilbake til sin gamle vinneroppskrift.

I 2013 var Suzann Pettersen et perfekt slag unna å bli verdens beste kvinnelige golfspiller. Siden den gang har hun rast ned til 19. plass på rankingen, og hun har ikke vunnet en golfturnering på 633 dager. Men 35-åringen har planen klar for å nå toppen igjen.

– Den måneden som har vært nå, har vært den hellige måneden for min del. Det er her jeg legger ned ekstremt mye arbeid, sier Pettersen.

I tillegg til å ha lagt ned mellom rundt 270 treningstimer i løpet av de fire siste ukene, har «Tutta» frisket opp teamet rundt seg.

– Litt nytt blod og energi inn i teamet i år. Det føler jeg har vært veldig sunt. Nye mennesker er ofte positivt, og de kommer med nye ideer og ny energi.

Det nye teamet har like store ambisjoner som «Tutta» selv, og har fokusert mye på teknikk og fysikk inn mot sesongstart.

– Når arbeidet er sykt bra, må du også sørge for at detaljene er like gode. Hvis det er noe som kan være til din fordel, så må man benytte seg av det. Det er nå jeg har tid til å gjøre det, og det er nå jeg må gjøre det.

Avslutte dårlig trend

Etter noen skuffende sesonger, jobber hun nå med å bli like god, om ikke bedre, som da hun var på topp.

– Hadde som mål før sesongen å stoppe en dårlig trend. Jeg føler jeg har spilt dårlig. Nå prøver jeg å se tilbake og finne ut hva som gjorde meg veldig god over en lang periode, da jeg følte jeg hang med de beste hele tiden.

– Det viktigste er jo å kunne spille golf. Men så følte jeg ikke at golfspillet satt helt. Det ble en dårlig spiral som jeg prøver å komme meg ut av nå.

Alder og mye belastning har gitt Suzann slitasjer. Etter alt for mange dårlige resultater tok hun grep, og ansatte en spansk personlig trener, for å få det fysiske på plass igjen.

– Han har satt meg på et hardt program. Det fysiske og ernæringen har vært veldig hardt og tøft de siste ukene. Jeg føler det er dette jeg må gjøre for å komme tilbake der jeg var, og bli enda bedre.

Spent på sesongen

I forrige uke innledet «Tutta» sesongen i Thailand. Der endte Pettersen som nummer 32, og fikk ikke en drømmestart på sesongen. Nå har hun reist til Singapore for å delta i LGPA-turneringen HSBC Women's Champions fra torsdag til søndag.

– Nå gleder jeg meg til å spille. Jeg har gått og ventet på å konkurrere, og sånn har det ikke alltid vært de siste årene.

– Det er klart jeg har mine mål, men det å gå rundt og spille dårlig golf, det skaper egentlig bare sykt dårlig stemning. Et par gode resultater kan være et plaster på såret, men kontinuiteten har alltid vært min sterkeste side. Når de dårligste resultatene blir for dårlige, uke etter uke, tærer det veldig på alt jeg gjør.

– Hva skal til for at du blir fornøyd?

– Vinne. Jeg er nødt til å begynne å vinne igjen.