Petter Northug jr. er ikke fornøyd med behandlingen Emil Iversen har fått under VM i Lahti.
Petter Northug jr. er ikke fornøyd med behandlingen Emil Iversen har fått under VM i Lahti. Foto: Åserud, Lise

Northug ut mot landslagets behandling av Iversen

– En skandale at Iversen ikke går 15-kilometeren.

Emil Iversen valgte tirsdag å reise hjem fra Lahti for å forberede seg til siste del av sesongen, etter å ha blitt vraket til onsdagens 15-kilometer.

Meråker-gutten har hatt et svært tungt mesterskap etter at han falt fra en sikker medalje under teamsprinten to dager tidligere.

– Intensjonen var at Emil skulle gå. Han har gått kjempebra i hele vinter. Han vant i Falun og ble nummer to i Kuusamo. Han har hatt to sjanser nå, men ikke vært helt i draget på sprinten, sa landslagstrener Tor Arne Hetland etter vrakingen.

Petter Northug jr. reagerer kraftig på behandlingen kameraten har fått av landslagsledelsen i kjølvannet av søndagens fall.

– Emil burde få gått 15-kilometeren med de distanseresultatene han har i år. Det er en skandale at han ikke er på laget, sier Northug til Dagbladet.

Han er ikke i tvil om at, til tross for et så langt uheldig VM, at Iversen burde ville hevdet seg i onsdagens konkurranse om han hadde fått gå.

– Emil er kvalifisert til denne distansen, sier han.

I stedet er det Martin Johnsrud Sundby, Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug og Johannes Høsflot Klæbo som skal forsvare Norges ære.

– Jeg mener at jeg hadde fortjent en plass på laget uten tvil, så kunne jeg selv vurdert om jeg var i bra nok form til å kjempe om gull, sier Iversen selv til Dagbladet.