«Fortvilet» Weng: – Vi ungjenter kommer jo aldri til

Marit Bjørgen forsyner seg grovt av medaljene.

Marit Bjørgen (36) tok sitt 16. VM-gull da hun utklasset konkurrentene på tirsdagens 10-kilometer i Lahti. Medalje-grossisten fra Rognes slo sølvvinner Charlotte Kalla med over 40 sekunder.

Etter løpet fikk Bjørgen tid til å være med sønnen Marius (1). Hun badet ham og la ham til å sove før hun dro til NRKs VM-studio på kvelden.

Det kan fort bli flere turer innom studioet til statskanalen. På stafetten er Norge store favoritter. Bjørgen er også kvinnen å slå på lørdagens 30-kilometer.

Det vet Heidi Weng, som ble nummer fire i tirsdagens øvelse. Hun var godt over minuttet bak Bjørgen, som nå har skaffet seg friplass på to distanser i Seefeld-VM 2019.

– Det er helt sykt hvis hun går igjen. Vi ungjentene kommer jo aldri til. Hun tar sikkert med seg det som er fremover, sier en fortvilet Weng til TV 2.

Bjørgen ler når hun blir konfrontert med Wengs utsagn.

– Jeg slipper jo til ungdommen. De har absolutt muligheten, sier hun.

Men Weng må smøre seg med tålmodighet. 36-åringen har ingen planer om å legge opp med det første.

– Jeg har sagt ja til OL. Så får jeg ta en vurdering om det blir Seefeld eller ikke. Jeg tar et år av gangen, sier Bjørgen.

Til tross for at hun gang på gang slår ungjentene, er Weng glad for å ha Bjørgen på laget.

– Det er moro å ha med en dame det er litt tæl i. Hun presterer når hun skal. Akkurat nå er Marit i en egen klasse. Hun er rå, sier Weng.

Det neste på programmet for Bjørgen er torsdagens stafett. Laget tas ut onsdag ettermiddag. Alt annet enn gull vil være en nedtur for de norske skijentene.

– Vi er favoritter på stafetten, men alle fire må være skjerpet, sier Bjørgen.