VRAKET: Robert Johansson under treningen i hopp stor bakke tirsdag kveld.
VRAKET: Robert Johansson under treningen i hopp stor bakke tirsdag kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Drama hos hoppgutta: – Uttaket er ikke rettferdig

Robert Johansson lei seg og forbannet etter vraking. Uttatte Daniel André ville vraket seg selv.

Lahti/Bergen (TV 2): Robert Johansson slo til med treningshopp på 120, 118 og 126 meter i Lahti, men ble likevel vraket til storbakkerennet til fordel for Daniel André Tande. Han hoppet 103, 114,5 og 121,5 meter.

Der får Tande selv til å uttale følgende.

– Jeg føler at dette ikke uttaket ikke er rettferdig. Robert hoppet bedre enn meg på trening, men jeg er selvfølgelig glad for at jeg får hoppe, sier han til TV 2.

– Måtte ha noen minutter
Dermed blir det Tande, Johann André Forfang (129 og 128,5 meter) , Andreas Stjernen (127 og 129,5 meter) og Anders Fannemel (124, 129 og 121,5 meter) som utgjør Norges lag. Det er kvalifisering i den store bakken onsdag, mens selve VM-rennet avvikles torsdag.

Landslagstrener Alexander Stöckl medgir at Johansson var ekstremt skuffet da han fortalte at han var vraket.

– Jeg pratet med Robert, og han ble selvfølgelig fryktelig skuffet og fortalte meg at han måtte ha noen minutter for seg selv. Grunnen til at vi vraker ham er at vi mener Tande har større toppotensial, sier han.

– Lei meg og forbannet
Etter å ha stått fem minutter for seg selv snakker også Johansson om vrakingen.

– Jeg er selvsagt fryktelig skuffet over å bli vraket, men jeg hadde en følelse av at det kom til å skje. Daniel kom bort til meg etterpå og fortalte at han ville vraket seg selv, og det sier litt om hvilken stor idrettsmann han er, sier han til TV 2.

– Jeg er lei meg og forbannet, men mest på meg selv. Nå vil jeg bruke energien på å komme tilbake og hoppe i lagkonkurransen, fortsetter han.

Tande kan vrakes
Og nå ligger det et stort press på Tande for å lykkes. Dersom han ikke leverer i storbakkerennet, vrakes han sannsynligvis til lagkonkurransen.

– Jeg vurderer å vrake Tande i lagkonkurransen hvis han ikke hopper bra, det kan skje, sier Stöckl.