FIKK TILBUD FRA KINA: Engelsk avis hevder Arsene Wenger ble tilbudt gigantsum i Kina.
FIKK TILBUD FRA KINA: Engelsk avis hevder Arsene Wenger ble tilbudt gigantsum i Kina. Foto: Glyn Kirk

– Wenger tilbudt 311 millioner kroner i årslønn (!) i Kina

Arsene Wenger ble tilbudt astronomiske summer i Chinese Super League.

Arsenals manager Arsene Wenger ble nylig tilbudt en årslønn på 311 millioner kroner i årslønn for å trene en klubb i Kina, hevder den engelske avisen The Mirror.

Det er mer enn dobbelt så mye som Pep Guardiola tjener i året i Manchester City.

Wenger skal ha blitt tilbudt en toårskontrakt med en ikke navngitt klubb i Chinese Super League som ville sikret ham totalt 622 millioner kroner i årslønn.

Det ville gjort 67-åringen til verdens desidert best betalte fotballtrener – noensinne.

ØNSKET I KINA: Wenger skal være ønsket i Chinese Super League.
ØNSKET I KINA: Wenger skal være ønsket i Chinese Super League.

– Takket umiddelbart nei
Men ikke overraskende takket Wenger umiddelbart nei til tilbudet fra Kina.

Franskmannen har ved flere anledninger uttalt seg svært kritisk til pengebruken i kinesisk fotball.

– Jeg synes det er en overraskende overgang. Når du er fotballspiller, så ønsker du gjerne å kombinere verdien av kvaliteten på nivået du spiller på, samtidig som du ønsker å kombinere det med din verdi, sa Wenger da Chelsea-spilleren Oscar ble hentet til den kinesiske klubben Shanghai SIPG for 600 millioner kroner i januar.

Ifølge The Daily Mirror har Wenger fått flere tilbud fra utenlandske klubber etter at manageren uttalte at han ville fortsette som manager også neste sesong.

Fortsetter trolig i Arsenal
Wenger skal være fast bestemt på å fortsette som trener på det høyeste nivået, men foreløpig er det ikke avklart om han fortsetter i Arsenal.

For øyeblikket tjener Wenger 83 millioner kroner i årslønn på Emirates. Kontrakten går ut ved sesongslutt, men han skal allerede ha blitt tilbudt en ny toårskontrakt med Arsenal med de samme lønnsbetingelsene.

– Jeg foretrekker å bli i Arsenal. Jeg tror jeg har vist (alle) det. Men jeg er voksen nok til å analysere situasjonen, sa Wenger på en pressekonferanse for to uker siden.

– Jeg har ikke kommet dit at jeg ønsker å gi meg som manager, sier franskmannen, som tidligere denne sesongen ga uttrykk for at han uansett kommer til å fortsette med fotballen neste sesong, hos Arsenal eller andre steder.

Det meste tyder altså på at Wenger fortsetter som manager i Arsenal. London-klubben skal imidlertid ha foretatt seg diskret forespørsler til andre managere om Wenger skulle bestemme seg for å forlate Emirates.

Navn som Thomas Tuchel og Max Allegri er blant de navnene som er blitt nevnt som mulige etterfølgere for Wenger.

Fansen reagerer på Twitter
Etter Wengers nei til en kinesisk klubb har reaksjonene ikke latt vente på seg blant Arsenal-fansen på sosiale medier.

– Glad Wenger takket nei til 300 millioner i Kina. Kan ikke vente til han signerer for oss for 400 millioner i året, skriver en Twitter-bruker.

– Wenger sa nei til 300 millioner per år i Kina. Planlegger å bruke én milliard på spillerkjøp. Hørt det alt før, skriver en annen Arsenal-supporter.