TV 2s ekspert vraker Østberg

– Jeg forstår «brutterns» dilemma i uttak av stafettlag, sier Odd-Bjørn Hjelmeset. I motsetning til Roar Hjelmeset, landslagstreneren, så har Odd-Bjørn Hjelmeset tatt ut stafettlaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg forstår at dette ble vanskelig.

Odd-Bjørn Hjelmeset, selv verdensmester i stafett i Lahti i 2001 ser at det har vært flere muligheter i valg av mannskap til torsdagens stafett for kvinner.

Formutvikling

– Kort sagt er det formutvikling hos løperne som er årsaken til at dette ikke ga seg selv. For å ta ett eksempel: Astrid Uhrenholdt Jacobsen var før mesterskapet helt uaktuell for stafetten. Mens det før VM var helt utenkelig at Ingvild Flugstad Østberg ikke skulle gå stafetten, sier Hjelmeset.

Disse fire

– Du er nå bror Roar et lite øyeblikk, hvem tok han ut?

– Tja, jeg hadde iallfall tatt ut dette laget:

1. etappe: Maiken Caspersen Falla

2. etappe: Astrid Uhrenholdt Jacobsen

3. etappe: Heidi Weng

4. etappe: Marit Bjørgen.

– Valgene på første og andre etappe krever en begrunnelse?

– Maiken Caspersen Falla er i knallform, to gull i Lahti og hun har vist tidligere i vinter at hun behersker lengre distanser enn sprint. Det var en nytelse å se på Maiken på lagsprinten, jeg har aldri sett henne gå så flott på ski, forklarer Hjelmeset.

– Astrid Uhenholdt Jacobsen fortalte med løpet i går at hun er i form, bronse var sterkt. Ingvild Flugstad Østberg har ikke truffet med formen. 22. plass på sprinten, nummer 19 på 15 kilometeren og i går 8.plass. Du kan si at det var litt bedring i går, men dette er jo ikke Ingvild i toppslag. Og på stafetten må de som er i best form stille, understreker Odd-Bjørn Hjelmeset.