AVVISER BESKYLDNINGENE: Frode Scheie er trener for Drøbak-Frogn sitt gutter-16-lag, som nå blir beskyldt for å tape med vilje. Her fra håndball-VM i 2015.
AVVISER BESKYLDNINGENE: Frode Scheie er trener for Drøbak-Frogn sitt gutter-16-lag, som nå blir beskyldt for å tape med vilje. Her fra håndball-VM i 2015. Foto: Ruud, Vidar

Håndballprofiler i harnisk etter G16-kamp: – Virkelig flaut og skremmende

Frode Scheies Drøbak-lag beskyldes for å tape med vilje mot Stag under helgens Petter Wessel Cup.

Oslo/Bergen (TV 2): En rekke håndballprofiler er i harnisk etter en G16-kamp mellom Drøbak-Frogn og Stag under Wessel Cup i helgen.

Etter at en video fra kampen ble lastet opp i sosiale medier har Drøbak-Frogn, trent av tidligere toppspiller Frode Scheie, blitt beskyldt å ha tapt kampen med vilje.

– Dette går fader meg ikke an!!! Flaut. Hvem er treneren som får spillerene sine til å tape med vilje her, skriver Camilla Herrem på Twitter.

– Nitrist og skandale
Også hennes ektemann, Steffen Stegavik, reagerer sterkt når Scheie forsvarer det som skjedde i kampen.

– Hvorfor ikke legge seg flat med en gang. Alle ser hva som skjer her. Virkelig flaut og skremmende, skriver han.

– Det der er bare nitrist og skandale! Utestengelse, skriver Haslum-spiller Anders Røe.

– Ka fa**?! Tapes det med vilje? Er det spøk?! Hva ønsker vi å lære bort her, spør Kolstad-trener Stian Gomo.

Benekter at de prøvde å tape
Den tidligere landslagskeeperen mener ikke han eller G16-laget hans gjorde noe galt under helgens Petter Wessel-cup.

– Jeg beklager hvis det blir oppfattet som om vi prøver å tape. Vi spilte med B-laget vårt i alle tre kampene på lørdagen, slik laget hadde blitt enige om før helgen, sier Scheie til TV 2.

Med tap i kampen mot Sportsklubben Stag ville Drøbak-Frogn IL få en senere kamp enn de ville ha fått om de vant den siste kampen. Scheie mener likevel at laget hans ikke hadde noe grunn til å tape den kampen.

– Utfallet av lørdagskampene bestemte bare når kampene på søndagen skulle gå. Vi ønsket en rolig lørdag, før de beste spillerne skulle bli brukt på søndag. Så kan man jo spørre seg i ettertid om det var riktig å gjøre det sånn. Det er flere lag som velger å gjøre det slik, sier han.

– Alltid to sider av en sak
Scheie mener det var trist at kampen ble som den ble, og mener heller ikke at Stag ser ut som de gjorde sitt aller ytterste.

– Jeg vet ikke hvorfor det ble sånn, men vi hadde flere syke og skadde spillere, og mange var slitne etter de foregående kampene. Stag så ikke ut til å ville spille en skikkelig kamp. Man så blant annet at de prøvde å bokse ballen.

49-åringen fra Drøbak, som også har sin sønn på G16-laget (satt på tribunen i den aktuelle kampen, journ.anm.), mener reaksjonene som har kommet bærer preg av kun å sparke en vei.

– Det er alltid to sider av en sak. Vi ville ha en rolig lørdag med breddefokus, hvor våre nest beste spillere fikk spille alle kampene, og deretter komme så langt som mulig i turneringen på søndag, sier han.

Drøbak-Frogn IL røk ut i semifinalen i turneringen, etter å ha slått Trøgstad, Tønsbergs Turn og Bossekop søndag - med sine beste spillere på banen.

Forbundet har bedt om redegjørelse
Norges Håndballforbund har nå bedt om en redegjørelse fra alle partene i kampen, samt fra arrangøren.

Generalsekretær i Norges Håndballforbund, Erik Langerud, har selvsagt registrert at det koker i sosiale medier.

– Vi har fått med oss mye av det som er skrevet. Det vi har gjort er å rette en henvendelse til Stag, PW-cupen og Drøbak Frogn, hvor vi ber om å få en uttalelse på det som skjedde i den kampen. Så får vi ta stilling til det etter det.

– Hva synes du om det du ser i videoen?

– Jeg vil ikke forskuttere noe, før vi har fått de ulike rapportene. På generelt grunnlag vil jeg si at det er et helt overordnet prinsipp i norsk håndball, om å etterleve verdier om fair play, innsatsvilje og begeistring. Det gjelder alle uansett alder, kjønn og nivå. Jeg sier ikke at det ikke gjelder i den aktuelle kampen, for som sagt må vi avvente de involverte sin kommentar, sier han til TV 2 Sporten.