Oilers feiret seriegull med seier mot Vålerenga – slik spilles sluttspillet

Stavanger Oilers slo Vålerenga 5-3. Like etter ble sluttspillet i GET-ligaen klart. Sjekk oppsettet her.

Se kampene i sluttspillet i GET-ligaen på TV 2 Sumo

Vålerenga hentet opp 0-3 til 3-3 borte mot Stavanger i eliteserien ishockey onsdag, men de nybakte seriemesterne avgjorde i sluttminuttet og vant 5-3.

Se hvorfor de ulike lagene valgte sine motstandere i videovinduet øverst!

Like etter ble sluttspillet i GET-ligaen klart. De første kampene spilles allerede 4. mars. Kampstart er klokken 18.00.

– Vi valgte Stjernen på grunn av magefølelsen. Vi går uansett inn til kampen som store favoritter. Målet vårt er å vinne NM-gull denne sesongen også, sa Oilers-direktør Pål Higson etter at Stavanger-klubben fikk velge sin motstander.

– Stjernen er et av formlagene, så det blir nok en tøff kamp. Derfor var det litt overraskende at Oilers valgte dem. Du skal ikke senke deg mye før Oilers kan få problemer mot Stjernen, sa TV 2-ekspert Petter Salsten.

Serietoer Lørenskog valgte Lillehammer.

– Guttene ville møte Lillehammer, sa daglig leder Tore Haugum i Lørenskog etter oppsettet.

– Et godt valg av Lørenskog. Lillehammer har et høyt toppnivå, men i sju kamper vil styrkeforholdet mellom lagene vise seg, mente Petter Salsten.

Slik ble oppsettet i kvartfinalene: (kampene spilles best av sju. Første kamp mellom lagene spilles lørdag klokken 18.00 og sendes på TV 2 Sumo):

  • Oilers – Stjernen
  • Lørenskog – Lillehammer
  • Storhamar – Sparta
  • Frisk/Asker – Vålerenga (sendes på TV 2 Zebra)

Oilers slo tilbake
Stavanger ledet lenge 3-0 mot Vålerenga i den siste kampen i grunnspillet i eliteserien ishockey.

Eric Nystrom, Joshua Soares og Eirik Salsten scoret målene for hjemmelaget i de to første periodene og virket å sørge for å feire seriemesterskapet med stil.

Vålerenga hadde lite å komme med mot Stavanger-laget og det hele virket å bli toppet da tidligere Vålerenga-spiller Salsten satte inn 3-0-målet til stor jubel blant hjemmepublikum. Men så våknet gjestene fra Oslo

Martin Laumann Ylven reduserte for Vålerenga tidlig i tredje periode. Tobias Lindström fant Ylven foran mål, og 28-åringen satte pucken sikkert i mål.

Rasmus Juell skapte spenning i kampen med sin 2-3-scoring like etter, og samme Juell satte inn 3-3 etter 52 minutter.

Med under minuttet igjen avgjorde tidligere Vålerenga-spiller Salsten til 4-3 til Stavanger før Dan Kissel la på til 5-3 etter at Vålerenga hadde tatt ut keeper i jakten på 4-4-scoringen.

Tre år på rad
Stavanger er seriemester for tredje året på rad og kan ta sin sjette strake NM-tittel om det går hele veien også i år.

Etter resultatene i de andre kampene kan Stavanger som serieleder velge enten Stjernen eller Sparta Sarpsborg i kvartfinalen i sluttspillet.

Lørenskog tapte etter spilleforlengelse mot Stjernen, men endte på annenplass i eliteserien. Laget kan med det velge seg enten det laget Stavanger ikke velger eller Lillehammer som endte på sjetteplass.

Deretter kan tredjeplasserte Storhamar velge femteplasserte Vålerenga eller det laget Lørenskog ikke velger.

Det betyr at Frisk Asker, som endte på fjerdeplass, må ta det gjenværende laget fra nedre halvdel av sluttspilloppsettet.

Kongsvinger og Manglerud var allerede før siste serierunde klare for kvalifisering for å unngå 1.-divisjonsspill.