Oslo  20140713.
Eliteserien fotball 2014: Vålerenga-Rosenborg (2-2). Rosenborg-trener Per Joar Hansen før eliteseriekampen mellom Vålerenga og Rosenborg på Ullevaal stadion.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Oslo 20140713. Eliteserien fotball 2014: Vålerenga-Rosenborg (2-2). Rosenborg-trener Per Joar Hansen før eliteseriekampen mellom Vålerenga og Rosenborg på Ullevaal stadion. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Perry blir Lagerbäcks assistent på landslaget

Per Joar Hansen (51) blir assistenttrener på A-landslaget.

Tirsdag undertegnet Per Joar Hansen kontrakten som gjør ham til assistenttrener for Norges herrelandslag.

Han gleder seg til å jobbe under Lars Lagerbäcks ledelse.

– Ja, det var absolutt veldig gøy å bli spurt av Lasse om å bidra. Man sier ikke nei til Lasse, sier Per Joar Hansen til TV 2 Sporten.

– Er det lenge siden du fikk tilbudet?

– Vi har vært i en prosess i par uker. Jeg husker ikke når jeg ble spurt første gang, men det ble endelig avgjort for noen dager siden. Men samtalene har pågått en stund, svarer «Perry».

– Vet hva Lars står for
– Hva kan du bidra med som assistenttrener?

– Jeg har erfaring fra Tippeligaen, og for Lars Lagerbäck så var han tydelig på at han ville ha inn en som kjenner Tippeligaen og som kjenner klubbene og spillerne der. I tillegg har jeg jo hatt en del av av spillerne både på U21-nivå og U23-nivå tidligere, og har erfaring med å lede landslag sånn sett. Jeg kan i den sammenheng først og fremst bidra til å gjøre Lagerbäcks jobb noe enklere, svarer han.

Hansen, som har vært hovedtrener for blant annet Sundsvall, Aalesund, Rosenborg og Ranheim, røper at han foreløpig ikke har diskutert spillestil og formasjoner med Lagerbäck.

– Vi har ikke diskutert de overordnete detaljene, men jeg vet hva Lars står for når det gjelder spillestil og hva han ønsker å få frem i et lag. Men vi har ikke kommet dit at vi har diskutert detaljer foreløpig, sier han.

– Ikke lik personlighet
Lagerbäck gleder seg til å jobbe med sin nye assistent.

– Jeg kjenner Perry fra hans tid i Sverige, og jeg er veldig glad for at vi nå har landet på denne løsningen. Han er en assistenttrener som vil passe meg bra, hans personlighet er ikke så lik min og det blir bra for dynamikken i gruppen. Det har også vært veldig viktig for meg å få inn en norsk assistenttrener, som kjenner norsk fotball og den norske kulturen bedre enn meg, sier landslagssjef Lars Lagerbäck.

– Flere gode kandidater
Toppfotballsjef Nils Johan Semb røper at det var konkurranse om den ledige jobben som Lars Lagerbäcks assistentmanager.

– Vi var i samtaler med flere kandidater, som det alltid er i en slik prosess. Det var flere gode kandidater og det var konkurranse om jobben. Men til slutt så sirklet vi oss rundt «Perry». Vi hadde en god dialog og fikk til en avtale, og nå har vi et sterkt og rutinert team på landslaget, sier Semb til TV 2 Sporten.

Det var flere årsaker til at valget til slutt falt på Per Joar Hansen.

– Han er først og fremst en rutinert trener med lang fartstid i fotballen i flere toppklubber. I tillegg var han han suksessrik trener for vårt U21-landslag og ledet laget til sluttspill i 2012. Der spilte veldig mange av dagens A-landslagsspillere. Perry kjenner dessuten Lars fra sine perioder i Sverige og de har en god relasjon, sier Semb.

Semb er ikke i tvil hva som blir den nye assistentens viktigste oppgaver.

– En av Perrys viktige oppgaver blir spillerobservasjon i både inn- og utland. Vi har fått et sterkt team som kjenner hverandre fra før, og som jeg er trygg på vil utfylle hverandre godt. NFF er svært tilfreds med trenerapparatet vi har fått på plass på herrelandslaget, sier han til fotball.no.

– Et fornuftig og godt valg
TV 2-ekspert Jesper Mathisen ble ikke overrasket over valget av «Perry» som assistenttrener for landslaget.

– Jeg synes ikke det var overraskende, for det har i lang tid vært rykter om at Perry skulle bli det. Lagerbäck får en assistent som kjenner norsk fotball svært godt og som har erfaring som trener for U21-landslaget. Per Joar Hansen hadde ikke den største stjernen i Rosenborg, men han har gjort en god jobb i andre trenerjobber han har hatt. Jeg synes det var et fornuftig og godt valg av NFF, sier Jesper Mathisen til TV 2 Sporten.

Mathisen ser ikke noen bedre kandidater enn Per Joar Hansen.

– Det har vært snakket om Kjetil Rekdal og Tom Nordlie, men de er hovedtrenere og ikke assistenter. Jeg tror de hadde hatt problemer med å ha tatt den rollen fordi både Rekdal og Nordlie først og fremst er sjefer, minner Mathisen om.