– Det vil bli euforiske tilstander av å få Wayne Rooney tilbake

Everton-direktør Steve Walsh og manager Ronald Koeman bekrefter at Wayne Rooney er ønsket tilbake til Goodison Park.

Wayne Rooney har slitt med å få spilletid i Manchester United denne sesongen, og skal tidligere denne måneden ha takket nei til et svært attraktivt tilbud fra Chinese Super League (CLS).

Se hvordan Rooney ble Uniteds mestscorende øverst!

Nå ønskes Manchester Uniteds mestscorende spiller gjennom tidene velkommen tilbake til gamleklubben Everton til sommeren.

– Euforisk!
Everton-direktør Steve Walsh forteller at Rooney vil bli mottatt med åpne armer om angriperen signerer for blåtrøyene.

– Wayne Rooney er en av de største spillerne som noensinne har spilt i Premier League. Det er klart at vi er interessert i å hente ham til Everton, sier Walsh til BBC, før han fortsetter:

– Rooney startet karrieren sin her, og får vi muligheten til å hente ham tilbake vil det absolutt være noe vi seriøst vil vurdere. Jeg tror det vil bli euforiske tilstander å få ham tilbake hit. Jeg er sikker på at vi ville solgt en mengde drakter med Rooneys navn, det er sikkert, slår Evertons fotballdirektør fast.

Rooney, som forlot Everton som 18-åring i 2004 til fordel for Manchester United, har en kontrakt på Old Trafford som strekker seg ut sesongen 2019.

Koeman: – Rooney vil gjøre Everton sterkere
Evertons manager Ronald Koeman er glad Rooney ikke forsvant til Chinese Super League i januar. Ifølge Daily Mail ble Rooney tilbudt en kontrakt med en årslønn på 35 millioner pund – 365 millioner kroner - Kina.

– Jeg synes at han gjorde en riktig avgjørelse da han valgte å bli værende i Manchester United og Premier League, for Rooney kan spille minst to eller tre år til på det høyeste nivået, forteller Koeman på en pressekonferanse tirsdag.

Koeman håper at Wayne Rooney returnerer til Goodison Park til sommeren.

– Hva som vil skje ved sesongslutt? Jeg vet ikke, men min mening er at Wayne Rooney definitivt er en spiller som vil gjøre Everton sterkere, konkluderer nederlenderen.

31 år gamle har scoret 250 mål for Manchester United, og er dermed mestscorende noensinne foran Sir Bobby Charlton (249).

Mourinho ga ingen garantier
Men Manchester Uniteds manager José Mourinho hintet forrige uke om at Rooney kan komme til å forlate klubben etter sesongen.

– Du må nesten spørre ham. Jeg kan ikke garantere at jeg er her neste uke, så hvordan kan jeg garantere at en spiller er her neste sesong? Det jeg kan garantere er at dersom Wayne en dag forlater klubben, er det ikke fordi jeg ønsker det. Jeg ville aldri prøve å skubbe en legende bort fra klubben, sa United-manageren.