Fotballryktene: – Diskerud nær skandinavisk storklubb

Mens Manchester United-aktuell forsvarsspiller har skrevet under ny langtidskontrakt.

Se Premier League på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Vi vet du har savnet dem. Din daglige dose med små stikk om hva som kan skje. Spekulasjonene, filosoferingene, tankevirksomheten.

Ja, rett og slett: Ryktene.

For selv om det fremdeles er noen måneder til de europeiske klubbene kan gjøre endringer i spillertroppene sine, er det heftige rykter i internasjonale avisspalter hver eneste dag.

Svenske GT melder at Mix Diskerud er nær en overgang til IFK Göteborg. Midtbanespilleren ble fristilt av New York City, og er nå i Göteborg med håp om å fullføre en overgang.

Men heftigst av alle er de engelske avisene. Som alltid.

Søndag kveld kom sakene om at grunnen til at Arsenal-stjernen Alexis Sánchez hadde blitt vraket mot Liverpool var en krangel på treningsfeltet. The Daily Mirror meldte at det var isfront mellom chileneren og manager Arsene Wenger, og at Arsenal-stjernen nå kommer til å forlate klubben i sommer.

Se Arsène Wenger-protesten under Donald Trump-markering i videovinduet øverst!

Paris Saint-Germain skal være den mest aktuelle klubben, men både Juventus og Atlético Madrid er nevnt i samme artikkel. I samme artikkelen står det også noe annet som kan interessere Premier League-fansen, nemlig at avisen forstår det slik at Wenger skal være enig med Arsenal om detaljene i en ny toårskontrakt.

Franskmannen skal ha hatt ytterligere diskusjoner rundt fremtiden sin, og kontrakten skal være ferdigskrevet, men siden Wenger er klar over fansens frustrasjon har han ikke ennå tatt en endelig avgjørelse. Kilder tett på den legendariske Premier League-manageren skal mene at det er 50/50-sjanse for om han blir værende eller ikke.

Wenger til TV 2: – Derfor vraket jeg Sanchez

Se Arsène Wenger forklare Alexis-vrakingen overfor TV 2 i videovinduet til høyre!

Vil du ha Premier League på TV? Slik får du det!

Samtidig melder Daily Express at Arsenal har en muntlig avtale med Juventus-sjef Max Allegri om å overta dersom Wenger bestemmer seg for å forlate emiratet. Arsenal-ledelsen skal være ivrig med tanke på å få et svar fra 67 år gamle Wenger, og ønsker at han forteller dem om fremtidsplanene innen utgangen av måneden.

Samtidig skal 18 år yngre Allegri uansett være klar for å forlate Juventus, etter å ha røket uklar med noen av de sentrale spillerne. 49-åringen skal allerede ha levert en ønskeliste med spillere han vil ha til Arsenal, og en av dem er Lazio-midtbanespiller Sergej Milinkovic-Savic. 22-åringen fra Serbia var også aktuell for Juventus i sommer.

Spill Fantasy Premier League

En det er lite sannsynlig at følger Allegri, uansett hvor treneren utøver sine gjerninger neste sesong, er Leonardo Bonucci. Forrige måned hadde han en konfrontasjon med Allegri på sidelinjen, og ifølge Daily Mail ønsker han å bli værende i Juve ut kontraktstiden. Stopperen var satt i forbindelse med både Chelsea og Manchester City forrige sommer, men skrev under en kontrakt til 2021 i desember.

– Jeg vet ikke om sjefen vil dra til Premier League, men jeg er eid av denne klubben og det er klubben som bestemmer om de vil selge meg eller ikke. Jeg håper å bli ut kontraktstiden, sier Bonucci ifølge Daily Mail.

En annen stopper som neppe skal ta med seg flyttelasset fra det europeiske kontinentet til England er Victor Lindelöf. Svensken har i lang tid vært satt i forbindelse med en overgang til Manchester United, men ifølge The Sun har han nå skrevet under for fire og et halvt nye år med Benfica.

Noen internasjonale stjerner kommer dog garantert til Premier League også i sommer, og ifølge franske TF1 er det gode muligheter for at Alexandre Lacazatte blir en av dem. Lyon-målmaskinen har 22 ligamål i Ligue 1 denne sesongen og skal i hvert fall være på radaren til både Arsenal og Manchester City, i tillegg til Atlético Madrid og Borussia Dortmund.

Lacazettes målsnitt på 0,92 mål per kamp er imponerende, men blir bare småtterier sammenlignet med Southamptons Manolo Gabbiadini. Italieneren har scoret fire på tre kamper i ligaen (og seks på fire totalt) etter januarovergangen til Premier League, hvilket gir ham det beste målsnittet i ligaen. Hans tidligere Sampdoria-lagkamerat Stefano Okaka møtte ham i helgen som Watford-spiller, og uttalte etter kamp til The Sun at Gabbiadini kommer til å spille for Real Madrid neste år om det fortsetter på denne måten.

Italienske spisser er faktisk virkelig i vinden for tiden, og en annen som har vært satt i forbindelse med overgang til større klubber er Torinos Andrea Belotti. 23-åringen er toppscorer i Serie A, og både Arsenal og Chelsea har vært nevnt som potensielle destinasjoner. I så fall blir han en dyr mann, for Torino-president Urbano Cairo sier til Corriere dello Sport at han kommer til å koste 150 millioner euro (snaut 1,4 milliarder kroner). Det er rundt 500 millioner kroner mer enn verdensrekordsummen Manchester United betalte for Paul Pogba i fjor sommer.

Slike summer burde det egentlig ikke være lov til å betale for andre enn Lionel Messi, men ifølge Marca er det store penger i omløp også rundt argentineren i disse dager. 29-åringen skal nemlig få tilbud om en ny kontrakt i Barcelona, der han vil tjene drøyt 310 millioner kroner i året. Blir det kun med drømmen om en overgang til Premier League, der Manchester City har vært nevnt og Sunderland ikke har vært nevnt?

Helt til slutt noen nyheter rundt to av verdens største fotballtalenter. Ifølge ESPN skal RB Leipzig være foran Manchester City og Manchester United i køen som strekker seg etter Ajax-stjerneskuddet Daishawn Redan. 16-åringen skal også være aktuell for PSG, men Leipzigs potensielle Mesterliga-deltakelse kan være forlokkende.

Et annet vidunderbarn skal også være mentalt klar for en overgang til Premier League, nemlig Joaquin Perez. River Plates 17 år gamle spiss har vært god for Argentinas ungdomslandslag, og ifølge The Sun har han avslørt sin kjærlighet for engelsk fotball og ønsker å gå i fotsporene til Zlatan Ibrahimovic. Liverpool-supporteren skal bare komme seg inn på laget i River Plate først.

Helt til slutt tar vi også med en overgang som det kan bli noe av innad i Premier League. Crystal Palaces Wilfried Zaha er nemlig et overgangsmål for Tottenham, og ifølge Mirror skal nå Spurs-sjef Maurico Pochettino være sikker på at han vil få tak i 300-millionersmannen til sommeren. 24-åringen var ingen suksess i Manchester United, men har sprudlet igjen i trygge omgivelser - uten å gå i gymmen - i Crystal Palace.

Kilder: Mirror Sport, Daily Express, Daily Mail, The Sun, TF1, Corriere dello Sport, Marca, ESPN,