DET FØRSTE KYSSET: At fansen heier på Skam-karakterene Isak og Even, er det liten tvil om. Her fra bassengscenen i sesong tre. 
DET FØRSTE KYSSET: At fansen heier på Skam-karakterene Isak og Even, er det liten tvil om. Her fra bassengscenen i sesong tre.  Foto: NRK

Skam-paret Isak og Even kan bli årets TV-par i USA

Den norske serien har skapt engasjement langt utenfor landegrensene. Nå er hovedpersonene med når E! kårer det beste TV-paret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det amerikanske nettstedet E! har fått en norsk finalist når de nå skal kåre 2017s beste TV-par.

Etter flere uker med avstemmingsrunder og 64 opprinnelige kandidater, har nå Isak og Even fra tredje sesong med Skam sikret seg en semifinaleplass.

Isak og Even slåss nå mot tre andre fiktive par om å vinne tittelen som beste TV-par.

– I den andre runden vil Stiles og Lydia fra «Teen Wolf» kjempe mot de ukjente Isak og Even, fra den norske serien Skam, som på et eller annet vis har slått ut flere store topp-par, skriver E!.

Vinnerne av semifinalene møter hverandre i en avgjørende finale.

Slår ut «The Vampire Diaries»

Skam-paret har blant annet slått Stefan og Caroline fra «The Vampire Diaries», som vant i 2015, og fjorårets vinnere, Clarke og Lexa fra «The 100s».

Redaksjonssjef i P3, Håkon Moslet, sier til NRK at han håper på seier i kåringen.

– Gøy at «Evak» er med i dette selskapet og at «Skam»-fansen er lidenskapelig engasjerte. Håper selvsagt at de vinner, sier han.

Fansen har mobilisert på Facebook

På egne Skam-sider på Facebook har fansen mobilisert for å samle stemmer til det populære paret.

For mens amerikanerne sover, stemmer den norske fansen tilsynelatende som gale.

– Vi kommer til å ligge godt an når amerikanerne våkner igjen! Jeg gleder meg til å se reaskjonen deres, skriver en bruker på Facebook.