Cecilia Brækhus' argentinske motstander gjør seg bemerket også utenfor ringen.
Cecilia Brækhus' argentinske motstander gjør seg bemerket også utenfor ringen. Foto: Audun Braastad/NTB scanpix (Innfelte bilder fra Twitter)

Brækhus skal bokse i Bergen

Boksedronningen går sin neste kamp på hjemmebane i Bergen.

Cecilia Brækhus offentliggjorde tirsdag at hennes neste jobb blir i Bergen.

Kampen vil gå 9. juni på Koengen i Bergen.

– Dette er jo så hjemmebane det går an å bli. Jeg vokste opp et steinkast unna, i Sandviken. Det var der jeg som 14-åring snek meg ut for å gå på kickboksingtrening i Sentralbadet i Bergen sentrum. Jeg kjenner hver brostein her, sier hun.

Brækhus gleder seg til å vise hva som bor i henne, spesielt siden hun følte oppladningen til sist fredags kamp var preget av en forkjølelse som både ga henne utfordringer med vekten og formen.

– Hele bokseverden kommer til å ha oppmerksomheten rettet mot Bergen 9, juni, sier Brækhus

– Å komme hjem til Bergen etter 20 år - og arrangere det som kan bli den største kampen i kvinneboksing noensinne, for potensielle 20 000 mennesker - er surrealistisk, sier hun.

Dette blir hennes første kamp utendørs:

– Vi må jo bare be til alle værguder. Bergensere er vant til litt regn. Vi får bare satse på at det kommer til å bli strålende sol og en vakker kveld, sier Brækhus.

Argentinsk motstand

Brækhus motstander blir argentinske Erica Farias, som går opp en vektklasse før kampen.

– Hun er en av de beste bokserne der ute. Hun er en bokser som jeg respekterer enormt mye. Hun har også bokset mot Klara (Svensson. red. anm.) og rundjulte henne i ti runder. Farias er et helt annet nivå, sier hun.

Cecilia Brækhus vant sist fredag sin kamp nummer 30 på rad mot svenske Klara Svensson, og har fortsatt sine fem tittelbelter i behold.

Farias startet med å takke Brækhus for den fantastiske bokseren og atleten hun er.

– Jeg respekterer henne som bokser, sier Farias.

– Hvorfor jeg kommer til å vinne i Bergen i juni? Da må man være en intelligent bokser, holde hodet kaldt og forhåpentligvis hjertet varmt, sier hun.

Argentineren gleder seg til oppgjøret om drøye tre måneder.

– Dette blir mitt livs kamp. Jeg er svært glad. For folk i Bergen kommer dette til å bli en stor kamp, sier hun.

I tillegg til å være en merittert bokser, har Farias også gjort seg bemerket for sine lettkledde fotografier utenfor ringen.

– Hun ser jo flott ut, så hvorfor ikke. Hvis hun føler seg komfortabel med det så ser jeg ikke noe problem med det. Det eneste jeg har sagt er at jenter må ha dette valget selv og ikke føle seg presset til noe, sier Brækhus.