INNSPURT: Vålerenga trenger seier mot Oilers for å holde fast i hjemmebanefordelen.
INNSPURT: Vålerenga trenger seier mot Oilers for å holde fast i hjemmebanefordelen. Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Vi har en helt rå spillergruppe

Seriemester Oilers kan senke skulderne før pucken droppes i siste serierunde.

Tabelltoer Lørenskog tapte mot Lillehammer, og dermed var seriegullet i boks for Stavanger-gutta etter 44 runder.

– Å bli seriemester er et bevis på at man har vært best gjennom 45 kamper. Og det er en stor prestasjon. Når du har ledet i 44 kamper, så er det deilig å også være der i den 45., forteller Oilers-trener Pål Gulbrandsen til TV 2.

– Vi har en spillergruppe som er helt rå, helt rå mentalitet. Når man spiller på et lag som vil vinne, så blir det også et internt trykk på at vi skal greie det sammen. Da er det deilig å kunne bli seriemester. Det er en herlig følelse.

Om sluttspillet har Gulbrandsen dette å si.

– Jeg ser på oss som en av flere favoritter. Det er mange lag som er gode. Mange lag som jobber hardt og spiller bra hockey. Det kommer til å bli tett. Som regel er vi ganske gode i de duellene der.

Tett i innspurten

I kveld tar serievinnerne imot Vålerenga. Gjestene fra Oslo trenger poeng mot Oilers for å holde på hjemmebanefordelen og eventuelt klatre opp til tredjeplassen. Men det er ikke så enkelt. De trenger også hjelp av Kongsvinger, som spiller mot tabelltreer Storhamar. Små marginer skiller Vålerenga fra tredjeplassen og ned på en sjetteplass.

Oilers - Vålerenga vises på TV 2 Zebra fra klokken 18.30, med kampstart klokken 19. De øvrige kampene kan du se på TV 2 Sumo. Etter kampslutt avgjøres det hvem som blir motstandere i første runde i sluttspillet.