Frekke tyver skyr ingen midler for å stjele fra eldre mennesker. Tyvene bruker telefonkatalogen og bursdagssider på nettet for å finne sitt neste offer.

Når de står utenfor døren, har de stadig nye forklaringer på hvorfor de må inn i huset.

87 år gamle Karin Wetaas på Mortensrud i Oslo trodde på at kvinnen som ringte på skulle sjekke strømforbruket, men endte med å bli frastjålet smykker for flerfoldige tusen kroner.

En rolig septemberettermiddag ble avbrutt av ringeklokka hos 87-åringen.

Tømte fryseren

– Det ringte på døren nede. Det var en dame presenterte seg som Ida, og det gjaldt strømforbruket, sier Wetaas til Åsted Norge.

Hun åpnet døren, og slapp kvinnen inn. 87-åringen gikk først og viste vei, og fikk dermed ikke låst døren. Kvinnen fortalte Karin at hun måtte åpne fryseskapet. Innholdet ble satt på gulvet slik at Karin ble stående innesperret.

– Mens jeg sto her, og alle kurvene sto ute, så syntes jeg at det gikk i døren, forteller 87-åringen.

Mens hun ble oppholdt av kvinnen, hadde en person klart å ta seg inn på soverommet. I løpet av få minutter ble smykker til en verdi av flere tusen kroner stjålet.

ETTERLYST: Vet du hvem de to mistenkte kan være? Kontakt Åsted Norge.
ETTERLYST: Vet du hvem de to mistenkte kan være? Kontakt Åsted Norge.

Håper på tips

Et overvåkingskamera utenfor leilighetsblokka klarte å fange opp gjerningspersonene. Kvinnen som lurte og oppholdt Karin, har følgende signalement:

  • Mellomblondt hår
  • Lys hud
  • Snakket svensk
  • Rundt 30 år
  • Normal høyde, slank

Mannen som ble observert sammen med kvinnen, har mørk blå jakke og mørk shorts. Karin håper noen der ute har tips om hvem tyvene er.

ÅSTED NORGE

Tips oss!

 Har du tips hører vi gjerne fra deg!

 Ta kontakt med oss på e-post eller ring 22 38 98 98!

 Besøk også Facebook-sidene våre!