Eventyr-start for Shakespeare: – Det var Leicester slik vi husker dem fra forrige sesong!

Leicester slo Liverpool og klatret opp til 15. plass, men fansen sang Claudio Ranieris navn.

Leicester – Liverpool 3-1:

Se scoringene fra kampen øverst!

Managerlegenden Claudio Ranieri fikk som kjent sparken fra Leicester forrige uke, og Craig Shakespeare ledet derfor revene mot Liverpool på King Power Stadium.

Shakespeare fikk en eventyrlig lykkelig start på sin karriere som vikarmanager.

Først scoret Jamie Vardys Leicester første mål i ligaen siden 31. desember, før Danny Drinkwater dunket inn et drømmemål på halv volley. I andre omgang dukket samme Vardy opp og ordnet 3-1-seier.

– Vi har fått mye pepper i avisene de siste. Guttene vil vise en reaksjon, og nå må spillerne fortsette å bygge videre på dette. Jeg vet ikke hvorfor vi ikke har spilt slik tidligere, men idag klikket det bedre for spillerne, sa Vardy etter kampen.

– Intensiteten var der, og all honnør til fansen som støttet spillerne, ikke minst etter det som har blitt skrevet i avisene. Profesjonaliteten til spillerne har hele tiden vært strålende, og derfor har kritikken vært sårende, sa vikarmanager Craig Shakespeare etter kampen.

– Det er for tidlig å si om jeg blir værende her som manager permanent, mente han.

Philippe Coutinho scoret Liverpools trøstemål.

– Etter to måneders tørke kom regntiden for Leicester, og da pøste det ned! Leicester var til å kjenne igjen slik vi husket dem forrige sesong, oppsummerte TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

– Startoppstillingen hadde nok sett likt ut uansett om Ranieri hadde vært manager fremdeles. Men om spillerne presterte så godt fordi de hadde en flau smak i munnen eller om de spilte med bremser under Ranieri, det er umulig å si, mente TV 2-ekspert Petter Myhre.

Under store deler av kampen sang Leicester-fansen på tribunen den sparkede manageren Claudio Ranieris navn.

– Ranieri kommer aldri til å bli glemt i Leicester, og den statuen av ham bør reises utenfor stadion her så fort som mulig, mente Wikestad.

Liverpool falt ned til femteplassen på tabellen etter tapet, mens de regjerende seriemesterne fra Leicester klatret opp på sikker grunn og en 15. plass.

– Vi kom aldri skikkelig igang. Det er vanskelig å finne de riktige ordene. Vi var ikke aggressive nok, og ikke fysisk sterke nok. Det ville vært vanskelig å forklare min skuffelse på tysk, men på engelsk er det verre, oppsummerte Jürgen Klopp etter kampslutt.

Ekspertene var skuffet over Liverpools innsats.

– Liverpool skuffet og sliter om dagen. Liverpool må bare glemme denne kampen. De var ikke klar fra start og tapte alle dueller, mente Petter Myhre.

– Det må være en mental greie, for jeg er overrasket over hvor tamme Liverpool var, mente ekspertkollega Simen Stamsø Møller.

– Skapte mer de første 20 enn i tidligere kamper til sammen
Både Leicester og Liverpool skapte flere gode muligheter til å ta ledelsen i åpningsminuttene på King Power Stadium.

Leicester gikk ut i hundre og i det sjuende minutt kunne Shinji Okazaki headet blåtrøyene i ledelsen. Dessverre for Leicester reddet Mignolet mesterlig for Liverpool.

– Leicester skapte mer de første 20 minuttene enn de har gjort i flere kamper tidligere til sammen, mente TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Etter snaue 26 minutter scoret omsider Leicester. Akkurat som forrige sesong kom fulltrefferen etter en kontring, og Jamie Vardy avsluttet.

Scoringen var Leicesters første i ligaen siden 31. desember ifjor.

– Dette var Leicester slik vi ble kjent med dem forrige sesong. Det var en lynkjapp ball gjennom til Vardy, som scoret sikkert, beskrev Wikestad om 1-0-scoringen.

– En poetisk scoring
I det 38. minutt doblet Leicester ledelsen. Danny Drinkwater fikk drømmetreff på halv volley fra rundt 20-25 meter og dunket ballen i nettet på vakkert vist.

– For en scoring! Det var en perle. Det var nesten noe poetisk over scoringen til Drinkwater, beskrev sa en metaforisk Wikestad etter 2-0-scoringen.

Leicesters forrykende førsteomgang sørget for at revene kunne gå til pause med en velfortjent 2-0-ledelse.

Liverpool måtte fremover - så scoret Leicester
Etter pause måtte Liverpool fremover på banen.

Rødtrøyene fra Anfield åpnet omgangen bra og overtok store deler av spillet.

Men etter å ha presset Leicester, kontret hjemmelaget igjen. Og igjen scoret Jamie Vardy. Han møtte perfekt med hodet etter et innlegg i feltet og dunket inn 3-0-ledelse.

– Han fikk gå opp helt alene og dunket inn 3-0. Men det skal nesten ikke være lov, sa Wikestad.

Drøye 20 minutter før slutt reduserte Coutinho tilo 1-3 for Liverpool etter et drepende effektivt angrep. Det var brasilianerens første mål på 12 kamper.

– Der ga han Liverpool håp, og det var et vakkert angrep, sa Wikestad.

Henderson ute med skade
Emre Can erstattet Jordan Henderson i startoppstillingen mot Leicester City mandag kveld.

Liverpools nummer 23 kom inn for kapteinen, som måtte kaste inn håndkleet på grunn av en fotskade.

Slik startet lagene:

Leicester City: Schmeichel, Simpson, Morgan, Huth, Fuchs, Drinkwater, Ndidi, Mahrez, Albrighton, Okazaki, Vardy.

Benken: Chilwell, King, Amartey, Slimani, Zieler, Gray, Ulloa.

Liverpool: Mignolet, Clyne, Matip, Lucas, Milner, Can, Wijnaldum, Lallana, Mané, Coutinho, Firmino.

Benken: Karius, Moreno, Klavan, Stewart, Alexander-Arnold, Origi, Woodburn.