FORLATER AC MILAN: Donnarumma kan forlate AC Milan til sommeren, ifølge agenten.
FORLATER AC MILAN: Donnarumma kan forlate AC Milan til sommeren, ifølge agenten. Foto: Karim Jaafar

Stortalent kan forlate AC Milan: – Han fortjener å spille for et stort lag

Superagenten Mino Raiola hinter om at keepertalentet Gianluigi Donnarumma kan forlate AC Milan til sommeren. Storklubbene står i kø for å sikre seg 18-åringens underskrift.

Gianluigi Donnarumma har spilt 29 kamper og holdt nullen i ni oppgjør for AC Milan i Serie A denne sesongen.

Mange mener 18-åringen om få år overtar tronen som verdens beste keeper.

Nå kommer imidlertid keepertalentets agent Mino Raiola med et kraftig hint om at Donnarumma, som debuterte for AC Milan i en alder av 16 år, kan komme til å forlate San Siro ved sesongslutt.

Donnarummas kontrakt med AC Milan går ut i 2018, men keeperen har så langt takket nei til en forlengelse.

– Blir han værende i Milan? Jeg har ikke hørt noe nytt fra AC Milan, og for meg er AC Milan representert av Adriano Galliani, så jeg har ingenting å snakke om med AC Milan, sier Mino Raiola til italienske medier, ifølge Daily Mail.

MØTTE PRESSEN: Superagenten Mino Raiola har uttalt seg om AC Milan-keeperens fremtid.
MØTTE PRESSEN: Superagenten Mino Raiola har uttalt seg om AC Milan-keeperens fremtid. Foto: Valery Hache

Før han slår fast:

– Fortjener han å spille for et stort AC Milan? Nei, han fortjener å spille for et stort lag. Jeg er ikke gift med noen, jobben min er ikke å være en supporter av laget, sier agenten.

Kobles til Old Trafford
Mino Raiola er som kjent også agenten til Zlatan Ibrahimovic. I tillegg representerer han spillere som Paul Pogba, Henrikh Mkhitaryan, Romelu Lukaku og Mario Balotelli – for å nevne noen.

På grunn av Raiolas mange klienter på Old Trafford er Manchester United én av klubbene som er blitt koblet Donnarumma den siste tiden, ikke minst etter ryktene om David De Geas mulige overgang til Real Madrid i sommer.

Arsenal og Chelsea er andre klubber i Premier League som er blitt nevnt i sammenheng med Donnarumma i ryktespaltene i engelske og italienske medier.

Raiola vil ikke svare på om den 18 år gamle keeperen har tenkt å forlenge sin kontrakt med AC Milan.

– Det viktigste for meg er hva AC Milan vil være i fremtiden. Det er det viktigste spørsmålet dere burde stilt, og ikke fokusert på en fornyelse av kontrakten når ingen vet hva AC Milan ønsker å være, sier en svært kryptisk Raiola.

– Vi får se hva som skjer med Zlatan
Raiola, som sammen med Jorge Mendes regnes som en av de mektigste agentene i internasjonal fotball, har også uttalt seg om fremtiden til Manchester Uniteds superstjerne Zlatan Ibrahimovic. Heller ikke han har foreløpig forlenget med sin nåværende arbeidsgiver.

– Han er den eneste spilleren i verden som kunne fått suksess på mars eller på månen. Det var en utfordring for ham å gå til Manchester United fordi det ville vært enklere å gå til en annen klubb hvor han kunne tjent mer penger. Men vi ønsket at han skulle ta denne utfordringen. Vi ønsker alle at han skulle gå til Premier League og bevise hva han kan gjøre, sier Raiola til Talksport.

– Men jeg snakker aldri om kontraktsdetaljer i pressen. Det er noe som kun deles mellom meg, klubben og spilleren. Jeg tror vi bare skal nyte det vi ser av Zlatan nå, så får vi se hva som skjer neste sesong. Jeg ønsker ikke å diskutere noe. Alt kan skje, så vi får bare se hva som skjer, konstaterer agenten.