Skoda gir sin Rapid Spaceback et midtlivs-oppdatering, med en rekke endringer utvendig og innvendig. 
Skoda gir sin Rapid Spaceback et midtlivs-oppdatering, med en rekke endringer utvendig og innvendig. 

Et av de mest fornuftige bilkjøpene – nå blir den ny

Rapid Spaceback debuterer i neste uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skoda har slått seg opp gjennom å tilby mye bil for pengene. En modell som virkelig er et godt eksempel på det, er kompakte Rapid Spaceback.

Prisene starter på 221.000 kroner, for en bil som i praksis duger som familiebil for mange. Her får du blant annet 415 liter bagasjerom og mange smarte løsninger.

Nå er det klart for en oppdatering av Rapid. Skoda lover selv at denne gjør bilen både mer effektiv, sikrere og mer moderne.

Bedre lys

Den visuelle oppdateringen er spesielt synlig i fronten med nye tåkelys og ny støtfanger. Rapid har også fått en kromlist mellom lyktene som gir bilen et bredere uttrykk. Mørke glass i baklysene er også nytt.

Bi-Xenon-teknologi og LED-kjørelys er på plass. Fjernlysassistenten skal sørge for optimale lysforhold ved hastigheter over 60 km/t i mørket. Den oppdager både motgående (inntil 1.000 meter) og forankjørende trafikk (inntil 400 meter), og sørger for å blende ned lysene automatisk.

Den gode innvendige plassen er blant Rapid Spacebacks viktigste kort. Med plass til fem passasjerer, god takhøyde og bagasjerommet på 415 liter, setter den standarden for plass i sin klasse. Den nye modellen har også blitt oppdatert med en rekke nye designdetaljer innvendig. Blant endringene er nye dørtrekk, oppdaterte instrumenter og nye luftedyser.

Med lengde på 4.30 meter plasserer Rapid Spaceback seg litt mellom de tradisjonelle bilklassene. Den innvendige plassen er imponerende god.
Med lengde på 4.30 meter plasserer Rapid Spaceback seg litt mellom de tradisjonelle bilklassene. Den innvendige plassen er imponerende god.

Smart løsning: Dette burde flere gjøre!

Alltid online

Som en del av oppgraderingen blir Rapid Spaceback også tilgjengelig med en effektiv 1,0 TSI-motor. Den tresylindrede bensinmotoren leveres i to versjoner, på 95 og 110 hestekrefter. Takket være et veivhus i aluminium og et mer kompakt design, veier 1,0 TSI-motoren mindre enn 1,2-literen den erstatter. Turboen er bygget inn i innsugsmanifolden – noe som sørger for minimal turboforsinkelse.

I tillegg til de to variantene av 1,0 TSI-motoren leveres Rapid Spaceback med tre øvrige motoralternativer: 1,4 TSI (125 hk), 1,4 TDI (90 hk) og 1,6 TDI (116 hk).

WLAN hotspot gjør at passasjerene alltid kan være online. Dette er en del av Skodas Connect-tjeneste som består av Infotainment Online og CareConnect. Førstnevnte sørger for å overvåke trafikken på den programmerte ruten i sanntid og kan foreslå alternative ruter ved kø. CareConnect-systemet inkluderer blant annet automatisk nødoppringing og Proactive-tjeneste som lar kunden overføre vedlikeholdsdata til sin forhandler.

Denne bilen er rett og slett et lite kupp

Passer på hvis du blir trøtt

Ved hjelp av Connect-appen kan man også få tilgang til informasjon om for eksempel dører og vinduer er lukket, samt hvor bilen er parkert. Ved hjelp av denne er det også mulig å sende navigasjonsruter direkte til bilens infotainmentsystem.

Multi-kollisjonsbrems sørger for å stoppe bilen dersom man blir innblandet i en ulykke. Både elektronisk stabilitetskontroll og dekktrykksovervåkning er standard på alle modeller

Rapid Spaceback er også tilgjengelig med assistentsystemer som tretthetsovervåkning og Front Assist med nødbremsassistent. Utstyr som tåkelys med integrerte kurvelys og Hill-hold bakkestartassistent øker sikkerhetsnivået ytterligere.

Rapid Spaceback kommer i ny versjon, den vises for første gang i neste uke.
Rapid Spaceback kommer i ny versjon, den vises for første gang i neste uke.

Denne Skodaen får det snart tøffere...

Debuterer i Geneve

Skoda er kjent for sine ”Simply Clever”-løsninger, og Rapid Spaceback er intet unntak. Den oppgraderte versjonen kan nå utstyres med to ekstra USB-utganger i baksetet, som kan brukes til lading av smarttelefoner. I tillegg er det en rekke løsninger som er tilgjengelige som standard- eller ekstrautstyr. Blant disse finner man blant annet isskrape i tanklokket, paraply under passasjersetet og en bagasjeromsmatte hvor den ene siden er gummi og den andre teppe.

Den oppgraderte Rapid Spaceback vises frem for publikum under årets bilutstilling i Geneve. Denne går av stabelen fra 7. til 17. mars, og det er forventet at de første bilene kommer til Norge i løpet av juni i år. Prisene på den nye modellen er ikke klare på nåværende tidspunkt.

Les testen: Den har faktisk alt du trenger

Skoda kommer med stor SUV, se mer i videoen under: