Niskanen har lagt stafett-dramaet bak seg: – Jeg har sovet godt i natt!

Finlands Iivo Niskanen har allerede lagt gårsdagens drama med Emil Iversen på lagsprinten bak seg - det kan være dårlig nytt for Martin Johnsrud Sundby.

– Jo takk, jeg har faktisk sovet godt i natt!

TV 2 møter Iivo Niskanen dagen derpå, etter det mange mener var dagen da Emil Iversen ødela en opplagt gullmulighet for Finland.

Normalt i sprint

Niskanen forteller at han har sett situasjonen med ham og Iversen flere ganger i etterkant.

– Jeg så den første gang på juryrommet og det er jo helt usannsynlig det som skjer, helt uvirkelig. Men for å være helt ærlig: Dette er en ganske normal situasjon i sprint. Og det er ikke noe nytt at det skjer i løypa her i Lahti, sier han.

Lyser revansjelyst

Niskanen er nå innstilt på å bruke all energi på onsdagens 15 kilometer. Det kan bety problemer for Martin Johnsrud Sundby, som drømmer om individuelt gull.

Niskanen har for øvrig to verdenscupseire, begge på 15 kilometer, begge i klassisk stil og begge i Finland. Den siste før jul. Og nå lyser det revansjelyst av ham.

Landsmennene Matti Heikkinen og Sami Jauhojärvi forsikrer at hendelsen på lagsprinten har gjort Niskanen enda mer tent.

– Klart dette hjelper, sier Heikkinen, selv verdensmester på distansen i Oslo i 2011 - og han kan vinne igjen!

– Iivo er ekstremt motivert, understreker Jauhojärvi.

Klassisk er langrenn

Det er klassisk stil som er langrenn for den 25 år gamle finnen.

– 15 kilometer klassisk enkeltstart: det er ekte langrenn for meg. Det er favorittdistansen, men jeg er også glad i 50 kilometer - i klassisk stil.

– Kan Johnsrud Sundby slå deg på onsdag?

– Hehe. Martin Johnsrud Sundby er sterk, Johan Olsson har vi som vanlig sett lite til og Matti (Heikkinen), ja, jeg kan nevne mange. Jeg er sikker på at dette blir litt av et renn, sier finnen.

Iivo Niskanen vet at hjemmenasjonen venter med lengsel på gull i langrenn. Den eneste individuelle triumfen i herreklassen siden årtusenskiftet er Heikkinens seier i Kollen.

– Gull betyr mye for mange i Finland, men vi vet at det ikke skjer så ofte som hjemme hos deg, sier Niskanen.