GULLJUBEL: John Hou Sæter og Kåre Ingebrigtsen feirer seriegullet i 2015. Tre Tippeliga-innhopp gjorde at unggutten ble seriemester som 17-åring.
GULLJUBEL: John Hou Sæter og Kåre Ingebrigtsen feirer seriegullet i 2015. Tre Tippeliga-innhopp gjorde at unggutten ble seriemester som 17-åring. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Rosenborg-talent ute med betennelse i hjertet

John Hou Sæter (19) ute på ubestemt tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborgs midtbanetalent John Hou Sæter har fått påvist en sjelden betennelse i hjertet, og er ute på ubestemt tid.

Det skriver klubben i en pressemelding mandag.

19-åringen har fått påvist betennelse i hjerteposen. Han er under behandling og oppfølging ved hjerteklinikken på St. Olavs hospital, men er ikke innlagt.

– John har det helt fint, men har restriksjoner på hva han kan gjøre av fysisk aktivitet inntil videre, sier RBK-lege Ketil Holen til RBK.no.

Sæter sier selv at «han har det helt fint», men at han ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Midtbanespilleren var på utlån i Ranheim på høstparten forrige sesong, og skulle etter planen gjennomføre oppkjøringen med den regjerende seriemesteren Rosenborg.

Hou Sæter ble tidenes yngste RBK-debutant i Eliteserien i 2014. Da var han 16 år og 258 dager. Sesongen etter fikk han tre innhopp i ligaen, og spilte flere kamper i cupen. Dermed ble han både cup- og seriemester med Rosenborg i 2015.

(©NTB)