Shakespeare kan skape nye Leicester-eventyr:
– Må få en ny start

Mandagens kamp er et «være eller ikke være» om Leicesters sesong skal kickstartes. Ansvarlig for det hele: En midlertidig manager med etternavn Shakespeare.

TV 2s eksperts tanker om mandagens kamp i videovinduet øverst!

Se Premier League på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Kjærlighetseventyret om Claudio Ranieri og Leicester fikk en tragisk ende, da italieneren ble offer for en lunefull skjebne torsdag i forrige uke.

Miraklenes tid var ikke forbi forrige sesong, og en hel fotballverden fikk lære at man ikke skal kalle umulig det som synes vilt. Leicester vant serien.

Den vanskelige andresesongen ble dog Ranieris bane, for selv om han med usle redskaper utøvet storverk forrige sesong måtte han torsdag i forrige uke ta sin hatt og gå fra den regjerende ligamesteren.

Se Leicester-Liverpool mandag 21.00 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

TØFF OPPGAVE: Craig Shakespeare skal overta etter mannen som pryder store vegger i Leicester sentrum. Foto: Scanpix
TØFF OPPGAVE: Craig Shakespeare skal overta etter mannen som pryder store vegger i Leicester sentrum. Foto: Scanpix

I mandagens oppgjør mot Liverpool er det Ranieris tidligere assistent Craig Shakespeare som leder revene på King Power Stadium.

– Han har den samme filosofien som Ranieri, så håpet må være at de bare får en ny start og at spillerne klarer å prestere på det nivået som de burde. De overpresterte enormt forrige sesong, men de har underprestert nå. Da er det kanskje fint at det ligger en ganske stor kamp allerede med en gang. Leicester-gutta har tidligere vist at de trives når anledningen er stor, sier TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller.

Slik skaffer du deg tilgang til Premier League!

Vil du være manager? Spill Fantasy Premier League!

Shakespeare: – Momentum er et stort ord i fotball
Shakespeare selv, som har vært assistent i Leicester både under Nigel Pearson og Ranieri og med i Englands trenerteam under Sam Allardyce, vet at mye handler om flyt i fotballen.

– Momentum er et stort ord i fotball. Vi hadde det forrige sesong. Det er nok kamper og denne troppen er god nok til å komme seg ut av dette. Det vil være budskapet, sier han.

Men ord betaler som kjent ingen gjeld, og de siste ukene har det vært slik at elendige Leicester ikke har hatt noen annen legedom enn håpet. Kanskje er det Shakespeares inntreden som midlertidig sjef som skal til for å tenne gnisten hos revene.

– Veien videre er veldig vanskelig for Leicester fordi Ranieri praktiserte en fotball som var ganske enkel å forholde seg til. Da det fungerte, fungerte det så godt som ingen skulle tro. Men da han begynte å eksperimentere litt og tenke litt utenfor boksen, så klarte ikke spillerne å henge med, fordi de er begrensde, forklarer Stamsø Møller.

Les også: TV 2-ekspert trist etter Ranieri-sparkingen: - Lojalitet finnes ikke lenger

Schmeichel: – En skam at dette er blitt utfallet
Forrige Leicester-seier i Premier League kom på nyttårsaften, og siden den gang har håpet om seirer sett ut som en vakthund uten spor. Frykten for å rykke ned kan se ut til å ha inntatt dem, og lørdag datt de under streken da Crystal Palace slo Middlesbrough. Nå må de slå tilbake, og kanskje kan spillerne slå tilbake mot den populære sjefens avskjed med en grenseløs hevn?

– Han er en fyr av klasse. Han takket oss for forsøkene og for forrige sesong, og sa adjø. Det er veldig, veldig trist. Vi oppnådde det umulige sammen, og jeg har ingenting annet enn respekt for ham for alt han oppnådde i klubben. Det er en skam at dette er blitt utfallet, sier Kasper Schmeichel når han blir bedt om å beskrive den populære eks-managerens avskjed.

Utfallet er uansett som det er, og kanskje burde eierne lyttet til følgende kjente Hamlet-sitat før de tok avgjørelsen om å avskjedige Ranieri?

«La oss overveie hvordan vi best bør velge tidspunkt og metode, så vi kan nå vårt mål»

TV 2-ekspert: – Liverpool tilbake til gamle synder?
Liverpool har denne sesongen avgitt poeng borte mot både Hull og Burnley, men samtidig slått Chelsea og spilt uavgjort mot Manchester United og Tottenham på fremmed gress. Men ingenting kommer ut av ingenting.

– Liverpool er et lag som er veldig gode når de kan være reaktive og spille på det andre lagets feil, bortsett fra i høst. Da var de veldig flinke til å spille ut de dårlige lagene. De feide Hull, Watford og Leicester av banen, men i det siste har det sett ut som om Liverpool er tilbake til gamle synder, sier Stamsø Møller.

Les også: Tallenes tale er klar: Slik ender Premier League

Liverpool kan vinne lett
Plutselig er de røde utenfor de begjærede Mesterliga-plassene, men dit kan de igjen skyte seg inn om de vinner mandag kveld. Og, som kjent, den ting vi begjærer, er det større fryd å jage enn å eie.

Det forrige minnet til Liverpool fra fotballbanen var da de slo Tottenham, som er et veldig godt fotballag. Vi må tro at de får en kjempeutfordring mot et disiplinert Leicester-lag, men hvis de synder slik som de har gjort i det siste så vinner Liverpool ganske lett, sier Stamsø Møller.

Så gjenstår det å se om det fremdeles er noe råttent i «kongeriket Leicester». Første svar kommer mandag kveld.

PS! Journalisten av denne saken velger å avslutte denne saken med nok et Shakespeare-sitat, nemlig ett fra «Kjøpmannen i Venedig».

«Å, som enhver narr kan leke med ord!»

Se Leicester-Liverpool mandag 21.00 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Kilde: Sitater og Ordtak (William Shakespeare), Siterte sitater (William Shakespeare)