Bjørgen slår tilbake mot kritikken etter Johaug-utspill

– Jeg kan si det igjen, sier langrennsdronningen.

Se Bjørgen svare på Johaug-utspillet i vinduet øverst!

Lahti/Bergen (TV 2 Sporten:)

Mandag var det pressekonferanse i Lahti, og det norske kvinnelaget for tirsdagens 10-kilometer klassisk ble presentert.

Marit Bjørgen, Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ingvild Flugstad Østberg utgjør det norske laget.

Marit Bjørgen vant fellesstart-øvelsen lørdag, og er klar for ny dyst. I etterkant av det gullet fikk hun kritikk av svenske medier, og ble blant annet kalt for «smaklös», etter sin Therese Johaug-hyllest etter målgang. Dette måtte hun svare på mandag.

– Jeg har ikke fått det med meg selv, men jeg regnet med at noen ville ha meninger om det. Jeg står for det jeg sa, og kan si det igjen. Det får stå for deres regning, sa hun.

Les også: – Jeg hadde Therese i tankene i dag

Bjørgen svarte deretter på TV 2s spørsmål om hvorfor hun forventet kritikk.

– Hvis man ser gjennom det styret som har vært i media gjennom hele prosessen med Therese, så forventet jeg jo at jeg ville bli kritisert for det jeg sa. Jeg tenkte på Therese som et menneske og ikke på saken i seg selv, men jeg var forberedt på det. Jeg var en god venninnene og hadde henne i mine tanker.

– Selv om du forventet det, er du overrasket over at det kommer kritiske røster knyttet til at du uttrykker deg om en venninne som ikke er her?

– Nei. Jeg har vært med i dette gamet her lenge. Jeg vet hvordan media jobber. Jeg var ikke så veldig overrasket. Jeg var ikke det, sa hun til TV 2.

Uhrenholdt Jacobsen: – Jeg er outsider
De norske kvinnene har vunnet alle de tre første langrennsøvelsene i mesterskapet. Astrid Uhrenholdt Jacobsen ser på seg selv som outsider.

– Jeg er ingen favoritt, men jeg er en outsider. Jeg trenger ikke å tenke på noen andre enn meg selv, og det er ganske behagelig, sa Uhrenholdt Jacobsen.

PS! Heidi Weng var ikke på pressekonferansen.