KJOLE-SJOKKENE: Alicia Vikander, Bianco Blanco, Scarlett Johansson og Jessica Biel skuffer kjoleeksperten. 
KJOLE-SJOKKENE: Alicia Vikander, Bianco Blanco, Scarlett Johansson og Jessica Biel skuffer kjoleeksperten.  Foto: Reuters / AP

OSCARS 2017:

Sjokk på rød løper: – En av ulempene med høy splitt og null truse

Sjekk de beste og verste antrekkene fra Oscar-prisutdelingen i Hollywood.

Natt til mandag er den røde løperen rullet ut utenfor Dolby Theatre i Los Angeles.

Som vanlig, når filmverdenens mest prestisjetunge prisutdeling går av stabelen, har superstjernene hyret store team av stylister og sminkører.

De høyeste hælene og dypeste utringningene er funnet frem, og stjernene skinner i det ene antrekket dyrere enn det andre.

Men ikke alle er like heldige med årets antrekk.

Vi har spurt moteekspert og redaktør i Vixen, Ida Elise Einarsdottir, om å bedømme årets beste og verste antrekk.

Vi begynner med kveldens verst kledde:

Terningkast 1: Blanca Blanco

Skuespilleren Blanca Blanco var enten svært uheldig, eller svært strategisk med valget av kjole i år. Bilder av skuespillerens gedigne kjoletabbe sprer seg allerede på nettet i rasende fart, ekstra forsterket av at hun ikke hadde truse under den skyhøye splitten.

BOM: Blanca Blanco. Foto: Stella Pictures.
BOM: Blanca Blanco. Foto: Stella Pictures.

– OMG. Denne tar kaka. Det gjør det i alle fall innmari lett å kåre kveldens verst kledde. Og, hvis all PR er god PR, så ligger Blanca Blanco særs godt an. Ikke for den gule kjolen med print, statementskuldre og splitt. Eller - kanskje akkurat for sistnevnte. Den avslørte nemlig litt mer enn planlagt (?) - spesielt siden hun hadde valgt å droppe trusa. Kveldens skandale, og verste antrekk. Som kjendisblogger Perez Hilton sa, denne kjolen er laget av mareritt. Terningkast 1, sier Ida Elise Einarsdottir.

Terningkast 2: Alicia Vikander

BOM: Svenske Alicia Vikanders rysjekjole.
BOM: Svenske Alicia Vikanders rysjekjole. Foto: Kevork Djansezian

Nå ble jeg skikkelig skuffa. Jeg har hatt Alicia som en av mine forhåndsfavoritter, og synes virkelig hun har imponert på den røde løperen. Ikke overraskende var hun kledd i Louis Vuitton, som hun også har et samarbeid med. Joda, rysjer er trendy, men her ble det rett og slett litt for mye av det gode. Håret og makeupen ser ut som om det er preget av hastverk - noe det selvsagt ikke er, men det gir dessverre et litt uferdig uttrykk. Hun minner mer om flamenco-emojien enn en superstjerne på den røde løperen. Terningkast 2, mener moteeksperten.

Terningkast 2: Scarlett Johanssen

BOM: Scarlet Johanssons 90-tallsforsøk.
BOM: Scarlet Johanssons 90-tallsforsøk. Foto: Mario Anzuoni

– Hjertet mitt blør av at jeg må plassere Scarlett på bunn blant de verst kledde, men jeg har ikke noe valg. Det er mulig den rosa kjolen med print kunne vært en innertier, men forsøket på å være egdy faller bare til jorden med store diamantsmykker og et stort metallbelte i livet. Det ser rett og slett litt gammeldags ut. 90-tallet er riktignok fortsatt inn, men det får da være grenser. Terningkast 2, mener Ida Elise Einarsdottir.

Terningkast 3: Jessica Biel

FÅR NEI: Jessica Biels gullkjole.
FÅR NEI: Jessica Biels gullkjole. Foto: Valerie Macon

– Jessica Biel pleier å være en klar rød løper-favoritt, men ikke denne gangen. Også hun gikk for gull slik som både Emma Stone og Dakota Johnson, men uten pallplass. Gullkjolen og det overdimensjonerte halssmykket ble for mye av det gode, og får henne til å minne om Frihetsgudinnen. Hvis ikke det er et politisk statement da, som mye på nattens Oscar-løper. Terningkast 3, mener Einarsdottir.

Andre stjerner var litt mer heldige med antrekkene. Her er Einarsdottirs favoritter:

Ruth Negga

FÅR SEKSER: Ruth Negga i rød kjole.
FÅR SEKSER: Ruth Negga i rød kjole. Foto: Mike Blake

– Klar forhåndsfavoritt, og en av dem det har vært knyttet aller mest forventning til i forkant av nattens Oscar-løper. Hun leverer i en drøm av en kjole signert Valentino. Rødt er utvilsomt årets store trendfarge, og vil følgende også dominere den røde løperen under årets award season. Rødt er dessuten Valentinos signaturfarge, denne gangen utført i vakker blonde med lange ermer, statementskuldre og høy hals noe som gir et slags viktoriansk preg. Kjolen har fått selskap av det som er kveldens tilbehør, en iøyenfallende blå sløyfe - et uttrykk for motstand til president Trumps innreiseforbund. Kronen på verket, bokstavelig talt, er den rubinbelagte Irene Neuwirth-tiaraen eller hårbåndet med matchende øredobber. Kveldens flotteste, og en ny rød løper favoritt! Terningkast 6, sier moteeksperten.

Janelle Monae

FÅR FEMMER: Janelle Monae.
FÅR FEMMER: Janelle Monae. Foto: Valerie Macon

– Janelle Monae er ikke akkurat fremmed for å overraske på den røde løperen, og er på mange måter en såkalt rød løper-rebell som våger ikke bare å følge trender, men også å sette egne - eller bare gi helt faen. Jeg tipper denne Elie Saab Couture-kjolen kommer til å sikre henne plass på verst kledde-lister, men jeg elsker den! Glem alt du har lært om at less is more, her er det både blonder, tyll, fjær, paljetter, stener og krystaller som gjelder. Også dette et slags politisk statement, den sort-hvite paletten skal nemlig ifølge Janelle selv være en hyllest til hennes arbeiderklasserøtter. Terningkast 5, mener moteeksperten.

Emma Stone

FÅR FEMMER: Emma Stone.
FÅR FEMMER: Emma Stone. Foto: Mike Blake

– Kan det være det er taktisk at Emma Stone, som er nominert til beste kvinnelige hovedrolle for sin rolle i La La Land, går for gull i et forsøk på å ligne selve Oscar-statuetten? Det fungerer i alle fall på den røde løperen. Den gullfargde Givenchy Haute Couture-kjolen belagt med Swarovski-krystaller er designet av Riccordi Tisci som forlot det franske motehuset tidligere denne måneden etter 12 år. Kanskje noe av det aller siste han har gjort for Givenchy som vi får se på den røde løperen. Det vil i alle fall bli husket. Terningkast 5, sier Einarsdottir.

Michelle Williams

FÅR FEMMER: Michelle Williams.
FÅR FEMMER: Michelle Williams. Foto: Valerie Macon

– Hun er nærmest vant med å toppe best kledde-listene, Michelle Williams. Og denne gangen er intet unntak. Som vanlig i det som er blitt hennes go-to-merke på den røde løperen, nemlig det franske motehuset Louis Vuitton, som hun også gjør et samarbeid med. Kveldens kanskje dyyypeste kløft - aner vi en trend som er på vei tilbake - med paljettskjørt og det er blitt Michelles signatur, den korte pixie-sveisen, sikrer henne toppplassering også denne gangen. Terningkast 5, sier kjoleeksperten.

Isabelle Huppert

FÅR FEMMER: Isbelle Huppert.
FÅR FEMMER: Isbelle Huppert. Foto: Mario Anzuoni

– Wow! Hvem hadde gjettet at denne dama er 63 år? Et godt eksempel på at de gamle er eldst - også på den røde løperen. Isabelle Huppert stråler i Armani Privé - akkurat passe glamorøs, akkurat passe avslappet. Old Hollywood med en moderne vri. Pluss for den mørke neglelakken som gir looken en rocka og oppdatert touch. Terningkast 5, sier Einarsdottir.

Karlie Kloss

FÅ FEMMER: Karlie Kloss.
FÅ FEMMER: Karlie Kloss. Foto: Jordan Strauss

– Supermodell Karlie Kloss er vakker i hvitt. Kjolen med asymmetrisk cape er signert Stella McCartney, men det er den store diamantchockeren som virkelig setter prikken over i’en. Et flashback til Gwyneth Paltrows ikoniske Tom Ford-kjole fra 2012. Som mange andre sverger også Karlie til kveldens tilbehør - den blå sløyfen for et politisk statement. Softe krøller komplimenterer den klassiske Hollywood-looken, som gir supermodellen full pott. Terningkast 5, mener moteeksperten.

Taraji P. Henson

FÅR FEMMER: Taraji P. Henson. 
FÅR FEMMER: Taraji P. Henson.  Foto: Angela Weiss

– Jeg elsker at noen fortsatt våger å være sexy på den røde løperen. Taraji er nettopp i det i den mørkeblå fløyelskjolen signert Alberta Ferretti med det som må sies å være av kveldens aller modigste utrigninger OG med tilsvarende høy splitt. Skal det være så skal det være. Virker det kjent? Looken, og kanskje spesielt den høye splitten minner veldig om Angeline Jolies ikoniske splitt-bilde fra Oscar-utdelingen i 2012. Terningkast 5, sier Ida Elise Einarsdottir.