Sean Spicer skal ha forlangt at alle ansatte la fra seg telefonene - og hevdet kryptert sletteapp var ulovlig for dem å bruke.  (AP Photo/Alex Brandon)
Sean Spicer skal ha forlangt at alle ansatte la fra seg telefonene - og hevdet kryptert sletteapp var ulovlig for dem å bruke.  (AP Photo/Alex Brandon) Foto: Alex Brandon

Politico: Trumps pressesjef sjekket ansattes telefoner

Det hvite hus' talsmann Sean Spicer skal uten forvarsel har undersøkt de ansattes mobiltelefoner på jakt etter lekkasjer, melder nettstedet Politico.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politico skriver søndag at Spicer har trappet opp sikkerhetstiltakene med tilfeldige telefonkontroller for å avsløre lekkasjer til mediene.

Flere ikke navngitte kilder forteller til nettstedet at Spicer forrige uke innkalte til et uventet møte på sitt kontor.

Der skal Spicer ha uttrykt frustrasjon over at innhold fra private samtaler og møter dukket opp i nyhetsartikler.

De ansatte ble bedt om å legge fra seg telefonene på et bord for å bevise at de ikke hadde noe å skjule, og både private telefoner og jobbtelefoner ble undersøkt, ifølge Politico.

Spicer hadde med seg flere av Det hvite hus' advokater, opplyser de anonyme kildene. Han skal ha advart de ansatte om at bruk av enkelte krypterte mobilapper som automatisk sletter meldinger etter at de er sendt, er lovstridig for presidentens ansatte.

(©NTB)