BRÅK: Spillerne barket sammen etter straffedrama i sluttsekundene.
BRÅK: Spillerne barket sammen etter straffedrama i sluttsekundene. Foto: Skjermdump handballtv.com

Bommet på straffe i siste sekund – så ble synderen sendt i bakken av den jublende motstanderen

Det ble ampert i 1. divisjonsoppgjøret mellom Runar og Sandefjord da hjemmelaget misset på straffekast i sluttsekundene, og erkerivalen kunne juble for seieren.

Se de spesielle scenene i Sportsnyhetene i videovinduet øverst!

– Det skal ikke skje. Jeg får ikke med meg alt som skjer utpå der, men det ble knuffing idet de andre spillerne løper ut på banen. Det gikk en kule varmt, sier eliteleder i Runar, Eivind Johannessen til TV 2.

Runar-spiller Herman Gjekstad gikk frem for å ta straffekast for hjemmelaget med et par sekunder igjen på klokken. På stillingen 29-28 til motstanderen, kunne Gjekstad sikre uavgjort.

Men keeperen reddet, og Sandefjord-spillerne stormet banen i vill jubel.

Idet blåtrøyene passerte Gjekstad, for å feire med keeperhelten sin, fikk synderen et slag eller en dytt fra en motstander, og gikk i bakken.

– Høy temperatur
– Jeg regner med det er noe som vil bli sett på. Det er ikke slik vi ønsker at det skal være, selv om det er lokaloppgjør og høy temperatur, forteller Johannessen.

– Han blir puffa. En ting er å bomme på en straffe, men å få noe sånt attpåtil er ikke heldig. Det var ikke så pent, og slik skal vi ikke ha det. Heldigvis var det flere fra begge lag som fikk roet det ned, sier han.

Ved målet kunne man se tendenser til slåssing. Runar-spillerne tente på alle plugger da de så hva som skjedde. Da Sandefjord hadde begynt feiringen etter den avgjørende redningen, stormet motstanderen til.

– En slik episode kunne fort ha blitt stygg. Det er uansett kjedelig at det er den som skal ta oppmerksomheten.

– Har dere snakket med Sandefjord om episoden?

– Vi har ikke hørt noe. Det ble så mye, og jeg tror ikke alle fikk med seg hva som egentlig skjedde. Dommerne hadde ikke sett det. Det ble på en måte satt strek over. Vi vil selvsagt se på hva som har skjedd og ta stilling til det, for det er ikke slik det skal være, sier Johannessen.

– Har beklaget
Daglig leder i Sandefjord Håndball, Kjell-Gunnar Dahle, forteller til TV 2 at spillerne har skværet opp.

– Det var lokaloppgjør, og han skulle gni det litt ekstra inn. Det ser ikke bra ut på video, og jeg tror ikke det var slik ment. Det skal uansett ikke skje. Jeg er fornøyd med at de to nå har snakket sammen, sier Dahle.

Han mener det viktigste er at de to spillerne har ordnet opp, og at episoden ikke hadde noe med kamputfallet å gjøre.

– Det er mange følelser som settes i sving i et lokalderby. Noen er gode, andre er ikke like bra. Jeg tror det ser verre ut enn det egentlig var. Vi ser at vår spiller er borti Herman, og det ser ikke pent ut. Det ser han selv også. Jeg føler han har gjort det han kunne gjøre. Han har også beklaget overfor lagkameratene.