SENDES PÅ LEIR: Jørgen Graabak bestemte seg i dag for å reise til Sør-Korea i sommer for å unngå samme tabbe som i Lahti.
SENDES PÅ LEIR: Jørgen Graabak bestemte seg i dag for å reise til Sør-Korea i sommer for å unngå samme tabbe som i Lahti. Foto: Alley, Ned

Graabak sendes på straffeleir i Sør-Korea

Olympiamesteren fikk kjeft av faren etter lagkonkurransen.

Jørgen Graabak var mektig irritert over seg selv etter å ha bidratt sterkt til den norske sølvmedaljen i lagkonkurransen. Ikke fordi han gjorde en god konkurranse, men på grunn av at den kom to dager for seint.

– Jeg er bitter for at jeg ikke greide å finne ut av bakken her nede før lagkonkurransen, sier han til TV 2.

– Til Peyongchang

Det likte ikke teamet rundt ham heller. Derfor tas det grep som gjør at den regjerende olympiske mesteren står bedre rustet til å forsvaret gullet neste år.

– Jeg snakket med faren min i dag, og han var knallhard på at jeg måtte til Korea på straffe-trening i bakken i Peyongchang i sommer. Jeg kan ikke risikere å finne for seint ut av bakken der også, sier Graabak.

– Så det var dagens lærdom?

– Ja, he, he. Nå har jeg ikke noe valg, humrer han.

Graabak var ekstremt uheldig i oppkjøringen til VM i Lahti. Han var her i januar, nettopp for å finne ut av den spesielle normalbakken. Men allerede i første hoppet gikk det galt.

– Ja, jeg klinket til og hoppet bakken ned i første hoppet. Jeg trynet så det sang, og bristet ribb-beinet. Det gjorde at jeg bare fikk det ene hoppet her. Jeg fikk nesten litt skrekken av det. Så var jeg plaget av det ribb-beinet slik at jeg ikke fikk trent, eller konkurrert skikkelig, forteller Graabak.

– Selvtillit

Selvtilliten er i alle fall styrket etter en meget solid opptreden i lagkonkurransen. Det gir håp om å forbedre resultatene individuelt i storbakke-rennet. Graabak var aldri i nærheten i normalbakken.

– Jeg gleder meg til å prøve den store bakken. Når du holder følge med verdensmesteren i bakken, så gir det selvtillit, sier han.

Johannes Rydzek slo Graabak med et par små poeng i hoppdelen av lagkonkurransen, og langrennstidene var omtrent identiske. Selv om Rydzek aldri trengte å gå i kjelleren på grunn av det solide forspranget han hadde.

Både Graabak og de norske guttene var mer fornøyde med sølvmedaljene i dette mesterskapet, enn de var i 2015. Da føltes det mer som et nederlag, etter å ha herjet med resten av verden i OL-året 2014.

– Det er ikke lett å ta medalje. Og tyskerne er på et veldig bra nivå, sier Graabak, som i alle fall tar drømmen om å kopiere OL-gullet på alvor.