– Kan være starten på en cupbonanza for United

José Mourinho og Zlatan Ibrahimovic kunne søndag juble for sitt første store trofé med Manchester United.

Mourinho og Manchester United tok sitt første store trofé for sesongen da Southampton ble beseiret i søndagens ligacupfinale på Wembley.

Med det så ble portugiseren den første United-manageren som vinner et trofé i sin første sesong i klubben, ser man bort fra Community Shield.

54-åringen har en imponerende statistikk å vise til. Søndagens cuptriumf sikret hans 24. trofé på 17 år. Det var også hans ellevte seier på tolv cupfinaler.

Det var en emosjonell portugiser som møtte pressen etter 3-2-seieren.

– Det er ikke lett å vinne titler, og så mange. Det er ikke lett å håndtere det presset jeg opplever. Å vinne er alltid spesielt. Den dagen jeg ikke blir emosjonell når jeg vinner, er dagen det er på tide å gå hjem, sa Mourinho til Sky Sports.

Den tidligere Chelsea- og Real Madrid-sjefen føyer seg inn i rekken blant trenerlegender etter triumfen. Han har nå vunnet ligacupen fire ganger, noe bare Sir Alex Ferguson og Brian Clough har klart.

– Ibrahimovic vant kampen for oss. Han var «outstanding». Det var flere som presterte bra, men han var fantastisk, sa Manchester United-manageren etter seieren.

Se alle målene fra finalen i videovinduet øverst! (Video med tillatelse fra Eurosport Norge).

– I en kamp hvor motstanderen var bedre enn oss over lengre perioder, utgjorde han forskjellen og ga oss troféet. De (Southampton) fortjente å gå til ekstraomganger, fortalte han.

Viktig duo
Southampton ga United tøff motstand i finalen. Manolo Gabbiadini scoret to ganger for Claude Puels menn, og fikk en scoring feilaktig annullert for offside.

– Jeg var en av dem som tenkte at det kom til å bli jevnere enn det oddsen før kampen viste. Det var en større anledning for Southampton-spillerne enn for United-spillerne. Og slik så det ut. Viljen var enorm hos Southampton. Det var gledelig å se at de ville så mye, og det burde de fått bedre betalt for. De scoret jo tre mål, sier TV 2s Premier League-ekspert, Simen Stamsø Møller.

Zlatan scoret kampens første mål på frispark, før Jesse Lingard satte inn Uniteds andre. Like før slutt ble super-svensken matchvinner.

– Mourinho og Zlatan har stort sett vunnet det som kunne vinnes de stedene de har vært. United har selvsagt hatt marginer på sin side på veien mot finalen. Jeg tror ikke det har så mye med manageren å gjøre. Men Mourinho er en grossist. Det er nok hans fortjeneste at Zlatan nå er i Manchester. De har en felles historie, og en jævelskap i seg som kommer ut i slike kamper. Er det en ting de gutta gjør, så er det å telle pokaler. De bryr seg ikke så mye om hvordan det ser ut, men om at de vinner. Og det elsker fansen, sier Stamsø Møller.

Tror ikke på ny æra
Ligacuptroféet er det femte til klubben gjennom historien.

Portugiseren, som ankom engelsk fotball og Chelsea i 2004, har ennå ikke tapt en eneste finale på balløya.

– Det er selvsagt beundringsverdig at Mourinho vinner så mange finaler. Han er med sin erfaring godt skikket til å lede lag i slike kamper. Jeg tror dette kan være starten på en cupbonanza, i og med at de har en manager og en slik spiller som kun tenker fremover og på pokaler.

– Mourinho har jo til tider blitt kritisert for å ha en utdatert spillestil. Kan han ta klubben tilbake til gamle høyder, tror du?

– Nei. Det er et annet konkurransemiljø nå. Det skal veldig mye til for å bli like suveren. Alle de seks største klubbene i Premier League har sin egen tiltrekkingskraft. Jeg ser ikke for meg noe hegemoni. Og derfor tror jeg disse pokalene er viktig. Slik sett kan det være lurt å være med i flere turneringer, for å ikke sitte igjen med en skuffelse etter sesongen. At det skal bli en ny æra, for noen av toppklubbene, ser jeg ikke for meg.