– Håper det er muskler og ikke fett

Alexander Kristoff har pumpet jern og lagt på seg strategiske kilo før sesongen.

Alexander Kristoff veltet i Omloop Het Nieuwsblad og var sjanseløs på seieren i Küürne-Brüssel-Küürne. Under helgens klassikeråpning på belgisk brostein spilte nordmannen i beste fall birollen, mens en Forrest-Gump-lignende Peter Sagan stjal overskriftene og seierskyssene - igjen.

Trent mer styrke

– Jeg har ikke hatt all verdens forhåpninger for denne helgen. Jeg pleier ikke å prestere særlig bra her, sier Alexander Kristoff i et møte med TV 2 på ærverdige Park Hotel i Kortrijk.

Der kan også en tilsynelatende slank Kristoff avsløre at han har gått opp noen kilo før denne sesongen:

– Jeg håper det er muskler da, gliser Katusja-rytteren.

– Nei, du ser jo ikke akkurat feit ut….

– He, he. Nei, men jeg har trent styrke lengre enn tidligere sesonger. Jeg har tenkt til å gå på et par kilo, og det merker man på denne kroppen.

– Hvorfor?

– Jeg ser nok at jeg har vært bedre til å spurte i starten av sesongen enn i for eksempel Tour de France. Med litt mer muskler, håper jeg å endre på det.

Høydepunkter i kø

29-åringen er inne i en periode hvor han bygger form til de virkelig store rittene. Nordmannen ser for seg tre formtopper i 2017:

– Jeg prøvde jo i fjor også, og følte jeg ikke var langt unna å klare det. Men litt sykdom ødela og resultatene uteble. I år har jeg god tro på å få det til.

– Hva blir det viktigste i år?

– VM på hjemmebane i Bergen er jo selvfølgelig det største målet. Å bli verdensmester henger jo høyt hvert år, men kanskje enda høyere nå som det er på hjemmebane. Så handler det om å være i stand til å kjempe om seieren i klassikerne nå på våren. Etter det er det å hvile litt for å være sterk i sommer.

– Hvor mye plager det deg at det er lenge siden du har vunnet en etappe i Tour de France?

– I valget mellom å vinne et monument eller en etappe i Tour de France, velger jeg jo et monument. Men Tour de France er jo det viktigste for nordmenn og også for spurterne. Så ja, det hadde smakt det, smiler Kristoff.