– Håper det er muskler og ikke fett

Alexander Kristoff har pumpet jern og lagt på seg strategiske kilo før sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Kristoff veltet i Omloop Het Nieuwsblad og var sjanseløs på seieren i Küürne-Brüssel-Küürne. Under helgens klassikeråpning på belgisk brostein spilte nordmannen i beste fall birollen, mens en Forrest-Gump-lignende Peter Sagan stjal overskriftene og seierskyssene - igjen.

Trent mer styrke

– Jeg har ikke hatt all verdens forhåpninger for denne helgen. Jeg pleier ikke å prestere særlig bra her, sier Alexander Kristoff i et møte med TV 2 på ærverdige Park Hotel i Kortrijk.

Der kan også en tilsynelatende slank Kristoff avsløre at han har gått opp noen kilo før denne sesongen:

– Jeg håper det er muskler da, gliser Katusja-rytteren.

– Nei, du ser jo ikke akkurat feit ut….

– He, he. Nei, men jeg har trent styrke lengre enn tidligere sesonger. Jeg har tenkt til å gå på et par kilo, og det merker man på denne kroppen.

– Hvorfor?

– Jeg ser nok at jeg har vært bedre til å spurte i starten av sesongen enn i for eksempel Tour de France. Med litt mer muskler, håper jeg å endre på det.

Høydepunkter i kø

29-åringen er inne i en periode hvor han bygger form til de virkelig store rittene. Nordmannen ser for seg tre formtopper i 2017:

– Jeg prøvde jo i fjor også, og følte jeg ikke var langt unna å klare det. Men litt sykdom ødela og resultatene uteble. I år har jeg god tro på å få det til.

– Hva blir det viktigste i år?

– VM på hjemmebane i Bergen er jo selvfølgelig det største målet. Å bli verdensmester henger jo høyt hvert år, men kanskje enda høyere nå som det er på hjemmebane. Så handler det om å være i stand til å kjempe om seieren i klassikerne nå på våren. Etter det er det å hvile litt for å være sterk i sommer.

– Hvor mye plager det deg at det er lenge siden du har vunnet en etappe i Tour de France?

– I valget mellom å vinne et monument eller en etappe i Tour de France, velger jeg jo et monument. Men Tour de France er jo det viktigste for nordmenn og også for spurterne. Så ja, det hadde smakt det, smiler Kristoff.