KNUST: Emil Iversen var langt nede etter fallet i lagsprinten. T.h.medieansvarlig Espen Graff.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KNUST: Emil Iversen var langt nede etter fallet i lagsprinten. T.h.medieansvarlig Espen Graff. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise

– Iversen har tapt om han reiser hjem

Pål Golberg tror Emil Iversen fortsatt kan ta medaljer i VM.

Pål Golberg opplevde alle skiløperes mareritt da han stivnet og ødela Norges medaljemuligheter på lagsprinten i Val di Fiemme-VM i 2013.

Lagsprint for herrer var som gull å regne med Petter Northug på siste etappe. Northug var i kalasform. Semifinalen skulle brukes som oppvarming til finalen litt seinere på dagen.

Noen timer seinere satt Golberg rakrygget og fortalte om hvordan han hadde slitt for å holde følge med konkurrentene. Beina ville ikke. Det var ikke hans dag.

– Tenker på lagkameraten
Fire år seinere var det Emil Iversen som fikk kjenne på samme skuffelse. Golberg så ikke lagsprinten direkte, men har selvsagt fått det med seg i ettertid.

Golberg kjenner seg igjen i skuffelsen til Iversen.

– Det er mye man tenker. Første og fremst tenker man på alle andre enn seg selv. Forventninger, lagkamerater og alt det der. Det er dritkjipt. Men det er sånt som kan skje i sprint. Det er tette dueller, sier Golberg.

– Er det verste at du ødelegger for en lagkamerat?

– Ja. Hvis det hadde vært et individuelt renn hadde ingen pratet med ham etter rennet. Men det er lagkonkurranse. Det er det han tenker på nå, sier 26-åringen.

– Utrolig kjipt å høre NRK-intervjuet
Etter lagsprinten sa Iversen at Lahti-VM var over for ham. Så kom kontrameldingen fra Skiforbundet og trener Tor-Arne Hetland. På spørsmål fra Dagbladet om hva Iversen tenker om at Hetland vil at han skal bli i Lahti, svarer han:

– Det driter jeg i.

Golberg håper Iversen ombestemmer seg når han får summet seg.

– Jeg håper i hvert fall ikke at han reiser hjem. Det var utrolig kjipt å høre det intervjuet på NRK etterpå. Han har tapt hvis han reiser hjem. Han bør være igjen for å vise alle hvilken skiløper han er, sier Golberg.

Golberg tror nemlig at Iversen fortsatt kan kjempe om medaljer i VM.

– Det er ingen grunn til at han ikke skal gå 15-kilometeren og stafetten hvis han går bra på 15-kilometeren. Iversen sprakk ikke. Det kom en mann bakfra i stor fart, og det resulterte i et fall. Det er bare å glemme. Han er ikke den første som har falt i en stafett, og han blir helt sikkert ikke den siste. Hvis Iversen vil gå 15-kilometeren regner jeg med han får gå. Jeg tar ikke ut laget, men han har resultater i år som gjør ham kvalifisert for det, sier Golberg.

Han tror også at Iversens makker fra lagsprinten får muligheten på onsdag.

– Klæbo er i kanonform. Vi får sikkert se ham i en 15-kilometer. Det er motiverende å se at folk går så fort på ski.