Zlatan sendte United-fansen til himmels da han avgjorde ligacupfinalen

Southampton ga Manchester United tøff motstand i søndagens finale, men like før slutt ble super-svensken den store helten.

Manchester United - Southampton 3-2 (2-1):

José Mourinho hadde muligheten til å bli første United-manager som vinner et trofé i sin første sesong, ser man bort fra Community Shield.

På ærverdige Wembley var Southampton siste hinder på veien mot Ligacup-troféet.

Men Manchester-klubben fikk det tøft. Manolo Gabbiadini var en hodepine for United-forsvaret og noterte seg for to scoringer. Zlatan har vært ustoppelig siden overgangen til engelsk fotball, og like før slutt avgjorde den 35 år gamle spissen finalen med et mesterlig hodestøt.

– Det er dette jeg kom for. Jeg komme hit for å vinne, sier Zlatan til Sky Sports.

– Du setter mer pris på det jo eldre du blir. Jeg har vunnet der jeg har vært. Jeg tror dette er trofé nummer 32 for meg. For mange sa at jeg ikke kunne klare det. Min venn, jeg fortsetter å gjøre det. Jeg koser meg i England, forteller matchvinneren.

Manchester United og Zlatan kunne juble for årets første, store trofé.
Manchester United og Zlatan kunne juble for årets første, store trofé. Foto: Carl Recine

José Mourinho tar dermed sin fjerde ligacuptittel, noe bare Brian Clough og Sir Alex Ferguson har klart før ham. Portugiseren blir også første United-manager som vinner et trofé i sin første sesong i klubben.

– Dette er viktig for alle sammen. Jeg er veldig glad. Det er nettopp derfor vi kjøpte ham. For å utgjøre forskjellen i viktige kamper, sier lagkamerat Paul Pogba.

Wayne Rooney fikk æren av å løfte ligacuptroféet på Wembley.
Wayne Rooney fikk æren av å løfte ligacuptroféet på Wembley. Foto: Tim Ireland

Se alle målene fra finalen i videovinduet øverst! (Video med tillatelse fra Eurosport Norge).

Zlatan-frispark
Southampton har gått gjennom turneringen på imponerende vis. Laget til Claude Puel har slått ut Crystal Palace, Southampton, Arsenal og Liverpool, og det uten å slippe inn mål.

Allerede etter fire minutter testet Paul Pogba skuddfoten, men Fraser Forster i Southampton-målet fikk bokset unna den knallharde avslutningen.

I det 12. minutt kom Southamptons høyreback seg fri i Uniteds 16-meter. Cédric la ballen inn foran mål, rett i beina på lagets nyervervelse fra Italia. Gabbiadini satte ballen enkelt i mål, men dommeren hadde vinket av for offside, noe som kan se ut som en feil avgjørelse.

I stedet var det gjestene fra nord som tok ledelsen. Zlatan Ibrahimovic har vært en stor suksess i den røde drakta siden ankomsten forrige sommer.

Da José Mourinhos menn fikk frispark fra vel 25 meter, var det den store svensken som stilte opp. Han fikk drømmetreff og limte ballen ned i hjørnet, forbi en sjanseløs Forster.

Etter en halvtimes spill fikk Dušan Tadić gå på skudd fra rundt 20 meter, men de Gea gjorde en god redning på serberens forsøk. Southampton fortsatte å spille ball, og United måtte i en lengre periode forsvare seg mot en offensiv motstander.

Det endte opp med scoring i motsatt ende. Rødtrøyene rullet opp et angrep på venstresiden. Etter fint kombinasjonsspill mottok Jesse Lingard ballen på 16-meteren, fikk vende opp og plassere ballen ned i hjørnet.

Italiensk målsnik
Før pause kom Southampton-reduseringen. Måltyven Gabbiadini snek seg foran sin markør, og bredsidet inn en svært viktig scoring på overtid.

Kampen var såvidt blåst i gang igjen da 25-åringen fra Italia satte inn sin andre scoring, og sitt femte mål på tre kamper. Southamptons hjørnespark ble klarert, men laget fikk ballen inn igjen i feltet.

Nok en gang havnet ballen i beina på Gabbiadini, som vendte på femøringen og avsluttet forbi de Gea.

– Hvilken målscorer de har hentet fra Napoli-kysten. Det er et eventyr, utbrøt Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim.

Laget fra sørkysten i England fortsatte å skape sjanser. Etter vel en time var Romeu nær å gi laget ledelsen, men hodestøtet til spanjolen gikk i stolpen.

Manolo Gabbiadini ble byttet ut, men Southampton var farlige da de angrep.

Men med Sir Alex Ferguson på tribunen, som vant ligacupfinalen i 2010, var det Zlatan Ibrahimovic som ble den store helten.

Gabbiadinis to mål holdt ikke for Southampton, som til tider sprudlet mot United i finalen. Foto: AFP PHOTO / Glyn KIRK.
Gabbiadinis to mål holdt ikke for Southampton, som til tider sprudlet mot United i finalen. Foto: AFP PHOTO / Glyn KIRK.

Like før slutt stanget svensken inn 3-2-målet for Manchester-klubben, som dermed tar sitt femte ligacuptrofé.

Slik stilte lagene:

Man. United (4-2-3-1): de Gea - Valencia, Bailly, Smalling, Rojo - Herrera, Pogba - Lingard, Mata, Martial, Ibrahimovic.

Soton (4-2-3-1): Forster - Cédric, Yoshida, Stephens, Bertrand - Davis, Romeu - Ward-Prowse, Tadic, Redmond - Gabbiadini.