Harry Kane i fyr og flamme – senket Stoke med hat trick på 23 minutter

Tottenham-spissen er i storform. I søndagens oppgjør mot Stoke handlet alt om måltyven da han noterte seg for sitt tredje hat trick i 2017.

Tottenham - Stoke 4-0:

Nærmest på egen hånd nedstablet den engelske landslagsspilleren gjestene fra West Midlands.

Spissen rakk å score et vaskeekte hat trick før dommeren blåste for hvile i søndagens oppgjør. På stillingen 1-0 til vertene vartet Spurs-keeper Hugo Lloris opp med en mesterlig beinparade på Peter Crouchs avslutning, men der fra og ut handlet alt om Spurs-stjernen lengst fremme på banen.

Se kampsammendraget i videovinduet øverst!

– Det er formidabelt. Det var mange som lurte på om det var et «one-hit wonder» da han scoret mange mål i sin første ordinære sesong for Spurs. I de to neste sesongene har han jo vist at det ikke er i nærheten av tilfeldigheter, sier TV 2s fotballekspert Petter Myhre i Premier League-studio.

Spissen var storfornøyd etter sitt tredje hat trick på ni kamper.

– Vi gikk ut for å finne veien tilbake til vinnersporet. Kampen på torsdag var veldig skuffende for oss. Men for en første omgang av oss i dag. Det var akkurat det vi trengte, sier matchvinneren, som også scoret sitt 100. mål i klubbkarrièren.

– Vi lo litt i pausen. Jeg trodde han skulle gå for fire fordi han elsker å score. Når du har en spiller som ham i laget vil det gi scoringer og målgivende også. Jeg synes det var en bra prestasjon av hele laget i dag, sier lagkamerat Dele Alli.

Kane, Kane og Kane
Spissen var heldig som fikk ballen etter kombinasjonsspill mellom Dier, Alli og Eriksen, og en klønete involvering av Shawcross. Måltyven ga vertene ledelsen da han satte inn ballen fra kanten av femmeteren etter 14 minutter av oppgjøret.

Hugo Lloris hindret en Stoke-utligning like etter. Peter Crouch ble spilt fri foran mål, men en mesterlig beinparade hindret gjestene.

Etter en halvtime var Tottenhams målmaskin frempå igjen. Kane mottok ballen på 20 meter, vendte opp og gikk på avslutning. Skuddet fikk en fin retning, men gikk like utenfor krysset.

Forsøket var bare en forsmak på hva som var i vente. Like etterpå fikk han stå helt alene på Stokes 16-meter. Eriksen lempet et hjørnespark mot spissen, som på vakkert vis satte inn 2-0 med en halvvolley.

23-åringen er i storform om dagen. Forrige søndag scoret han hat trick i FA-cupen mot Fulham. I det 37. minutt mot Stoke, fullførte engelskmannen nok et hat trick.

Og det fra nok et dødballtrekk. Chrstian Eriksen så ut til gjøre seg klar for et skudd fra 25 meter. I stedet så trillet dansken frisparket til sidemann Kane. Avslutningen gikk via et Stoke-ben og forbi en utspilt Lee Grant i Stoke-målet.

Dermed er spissen oppe i 17 ligamål denne sesongen – det samme antall som Romelu Lukaku og Alexis Sánchez øverst på toppscorerlisten.

Sikter mot tittelen
Hat trick-Kane avsluttet like greit den første omgangen i London med å servere Dele Alli på blank kasse. Unggutten fikk en enkel jobb med å gi vertene en 4-0-ledelse til pause.

– Propagandafotball fra White Hart Lane, sa TV 2s kommentator Endre Olav Osnes.

Etter pause dreide det meste seg om å ro i land seieren på en komfortabel måte for Mauricio Pochettinos menn.

Et skår i gleden for Spurs-supporterne var nok at Toby Alderweireld måtte ut med skade like etter sidebytte.

Kane fikk stående applaus fra publikum da han ble byttet ut i det 86. minutt.

De liljehvite ligger på andreplass, ti poeng bak Chelsea. Manchester City og Arsenal jager like bak, med henholdsvis 52 og 50 poeng, og med én kamp mindre spilt.

Tottenham tangerte også sin egen klubbrekord med sin åttende strake hjemmeseier.

Slik stilte lagene:

Tottenham (3-4-3): Lloris - Dier, Alderweireld, Vertonghen - Walker, Wanyama, Dembélé, Davies - Eriksen, Kane, Alli.

Stoke (4-2-3-1): Grant - Bardsley, Shawcross, Martins Indi, Pieters - Whelan, Adam - Arnautovic, Allen, Sobhi - Crouch.