Falla og Weng sikret sprintgull til Norge

Maiken Caspersen Falla og Heidi Weng fikset norsk gull på lagsprinten i Lahti.

Lahti/Bergen (TV 2):

Maiken Caspersen Falla kopierte Bjørgens gullrykk og sikret norsk gull på lagsprinten sammen med Heidi Weng.

I den samme bakken som Bjørgen slo til lørdag, fulgte Falla samme oppskrift. Russeren måtte gi slipp, og Norge forsvarte gullet fra Falun.

Russland tok sølvet, mens USA slo Sverige i spurtduellen om bronsen.

Se video av innspurten øverst i saken (Video med tillatelse fra NRK)

– Det er helt rått, sier sportssjef Vidar Løfshus til NRK.

Mesterskapspesialisten Caspersen Falla står nå med to gull av to mulige i Lahti. Det var for øvrig Fallas syvende mesterskapsmedalje totalt, mens Weng nå har fem.

– Det er alltid gøy å gå på lag med Heidi. Vi har vært på lag i mange år og er fra nesten samme plass. Hun er rå nå det gjelder. Det var en trygghet å ha hun på førsteetappen, sier Caspersen Falla til NRK.

Begge to var nervøs før løpet. Ingen av dem ville gjøre noe som ødela gullsjansen til den andre.

– Jeg var nervøs, for man vet jo aldri. Heldigvis beviste jeg at det var bra nok. Dette betyr mye for meg. Hun er verdens beste sprinter. Det er gøy å få være med på rotteracet, sa Weng til NRK.

– Jentene gjorde akkurat som de skulle. Det var som forventet klasseforskjell. Et velfortjent gull! Samtidig var det veldig artig at USA slo Sverige i kampen om bronsen, sier TV 2s langrennsekspert Odd-Bjørn Hjelmeset.

Slik var løpet
Heidi Weng og Maiken Caspersen Falla hadde få problemer med å ta seg videre til finalen. Det norske laget vant komfortabelt foran Finland, og de norske jentene hadde i tillegg den klart beste semifinaletiden. Dermed hadde Norge et klart favorittstempel foran finalen.

Norge var også regjerende mestere på øvelsen, etter Falla og Flugstad Østbergs seier i Falun for to år siden. Denne gang var det Falla og Weng som forsvarte Norges ære i snødrevet Lahti.

Etter de to første etappene var Norge i tet, men feltet var fortsatt samlet. På fjerdeetappen viste Falla lovende takter, da hun rykket og skaffet seg en liten luke i den lengste motbakken. Sveriges Stina Nilsson klarte å henge seg på, mens resten av feltet havnet noen sekunder bak. Litt etter nest siste veksling var tetgruppen samlet igjen.

På Wengs sisteetappe skaffet hun og Belorukova seg en stor luke til resten av feltet. Dermed ble det en gullduell mellom Norge og Russland på den siste etappen, der Falla fikk bryne seg på Matveeva. I den samme bakken som Marit Bjørgen rykket lørdag, fulgte Falla den samme taktikken, og russeren klarte ikke å holde følge. Norge tok sitt tredje gull i Lahti, mens Russland måtte nøye seg med sølv. Jessica Diggins (USA) spurtslo Stina Nilsson (Sverige) i kampen om bronsen.