BRONSE: Finn Hågen Krogh gratulerer Sergej Ustjugov t.h. med seieren på 30 km skiatlon i ski-VM 2017 i Lahti, Finland. Det ble bronse til Krogh Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BRONSE: Finn Hågen Krogh gratulerer Sergej Ustjugov t.h. med seieren på 30 km skiatlon i ski-VM 2017 i Lahti, Finland. Det ble bronse til Krogh Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Ryker Norge ut i semifinalen så er det fiasko!

Klar tale fra Finn Hågen Krogh foran dagens lagsprint i ski-VM i Lahti. Krogh og Petter Northug jr. sørget for gull til Norge i forrige VM.

– Lagsprint er en type langrenn vi ikke går så ofte og det er litt uvant i forhold til hverdagen. Det minner kanskje mest om brutale intervalløkter, forklarer Finn Hågen Krogh.

Følg lagsprinten i vårt livesenter

Ustiugov for Russland

Dagens lagsprint går i klassisk stil. Verdensmester Maiken Caspersen Falla skal sammen med Heidi Weng gå for Norge. Falla går siste etappe.

Herrenes lag er Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen.

I kvinneklassen får nok Norge tøffest konkurranse fra nabolandene.

Sverige stiller med Ida Ingemarsdotter/ Stina Nilsson, mens Finland har med superveteranen Aino-Kaisa Saarinen og Kerttu Niskanen.

Blant herrene er det flere om beinet.

Russland har Nikitia Krjukuov/Sergej Ustjugov, Finland har Sami Jahojärvi/Livo Niskanen, Sverige: Emil Jönsson/Teodor Petersson. Canada har også en spennende duo i Alex Harvey/Len Valjas. Og ikke glem Italia som tok bronse i VM i Falun, samme lag som da: Nöckler/Pellegrino.

- Vær kald!

Vi møter Finn Hågen Krogh etter lørdagens medaljeutdeling på 30 km i Lahti.

– Bronse var bra, men det er gullet jeg gikk for, sier han. Neste oppgave for Krogh er ankeretappen på stafetten.

– Og, jeg er lysten på femmila, legger han til.

– Hva slags råd vil du gi til de som skal i aksjon i dag?

– Det er viktig å beholde roen, ikke bli stresset, spesielt i semifinalen. For hvis Norge skulle ryke ut der er det fiasko. Jeg tror at det avgjørende rykket ikke må brukes for tidlig. Det blir ofte mye rykk-og-napp i lagsprint og det er en tøff påkjenning for kroppen. Mitt viktigste råd er å være kald og lur, sier Krogh.

Falun 2015

Under verdensmesterskapet i Falun i 2015 endte lagsprinten slik:

Kvinner:
1. Norge (Østberg/Caspersen Falla)
2. Sverige (Ingemarsdotter/Nilsson)
3. Polen (Kowalczyk/Jaskowiec)

Herrer:
1. Norge (Krogh/Northug jr.)
2. Russland (Petukov/Krjukov)
3. Italia (Nöckler/Pellegrino)