HEIA NORGE? Ja, både mannen til venstre og mannen til høyre er norske. 
HEIA NORGE? Ja, både mannen til venstre og mannen til høyre er norske.  Foto: Matthias Schrader

Draktrot i Lahti: – Det er forvirrende for oss løpere også

En nordmann går i hvitt, mens en annen går i blått. Forvirret?

Norges nye VM-drakt har skapt problemer for flere av løperne. Maiken Caspersen Falla vraket den hvite drakten på torsdagens sprint. Petter Northug gikk i den nye drakten, men først etter at han hadde brukt saksen til å klippe opp øverste del på ryggen.

På lørdagens 30 km med skibytte gikk Marit Bjørgen og Astrid Uhrenholdt Jacobsen i hvitt. Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg valgte blått. Av herrene var det bare Finn Hågen Krogh som tok i bruk den nye drakten.

– Klippet hakk i nakken
Landslagsløperne skjønner at TV-seerne blir forvirret av de ulike draktene.

– Det er forvirrende for oss også. Når Finn kommer opp på siden er det nesten som man ikke skjønner hvem som kommer. Jeg skjønner at det er vanskelig for TV-seerne, men det ble sånn denne gangen, sier Didrik Tønseth til TV 2.

Krogh er veldig fornøyd med den nye drakten. Slik forklarer han hvorfor de andre har vraket den:

– Det er så enkelt som at de andre guttene ikke har vært fornøyd med den nye drakten. For min egen del har det vært en kjempegod drakt. Hovedproblemet til de andre er at den er litt stram i halsen, men jeg klippet bare et to centimeter hakk i nakken. Da ble det veldig bra. Utover det er dressen vanvittig bra. Det kjennes nesten ut som man er naken når man går skirenn. Det er en deilig følelse, gliser han.

Tønseth forklarer at han ikke tar sjansen på å bruke den nye drakten.

– Vi er litt forskjellig bygd. Den nye dressen er egentlig bra, men det er noen punkter der den må gjøres om litt. Jeg gambler ikke i et mesterskap, så da sverger jeg til den gamle, sier han.

Sender skredder til Finland
Det er landslagets klessponsor Dæhlie som leverer draktene. Active Brands, selskapet som eier Bjørn Dæhlie, har bitt seg merke i tilbakemeldingene fra utøverne.

Nå tar selskapet grep. Ifølge Nettavisen sender klesprodusenten egen skredder til Lahti for å unngå flere problemer.

– Han kommer til å gjøre de nødvendige tilpasningene for de som ønsker det, sier Øystein Bråta, direktør i Active Brands, til Nettavisen.

Han sier at det ikke finnes noe påbud om å bruke den nye dressen.

– Om andre løpere ikke føler seg trygge nok på den nye dressen vil vi selvfølgelig la de gå med sesongens landslagsdress. Den er definitivt også rask nok til å ta VM gull i, sier han.